Kome ostaviti stare kad ideš na put

Stariji Subotičani od danas mogu privremeno da se smeste u Gerontološki centar, u periodu dok su članovi porodice koji se o njima brinu na godišnjem odmoru.

Kako je novinarima rekao direktor ove ustanove dr Nenad Ivanišević, srodnici tokom odlaska na godišnje odmore bez komplikovane procedure mogu da privremeno smeste svog člana porodice u sva tri objekta centra, za sve kategorije korisnika – pokretna, nepokretna, psihički očuvana i dementna lica.

 

Ivanišević napominje da je za korisnike obezbeđena adekvatna zdravstvena nega, smeštaj i ishrana.

 

“Privremeni korisnici se zadržavaju u proseku od 20 do 30 dana, a prema dosadašnjem iskustvu, više od polovina se odlučuje za trajni boravak u Gerontološkom centru”, rekao je Ivanišević.

 

TanjugKOMENTARI

 1. snex kaže:

  bravo 🙂

 2. cica kaže:

  Svaka cast g. Ivanisevicu i njegovom kolektivu. Sve pohvale i najlepse zelje za dalji rad.

   

 3. Aleksandra kaže:

  Pozdravljam svaku inicijativu i poboljsanje koje ukljucuje brigu o starijima. Svi imamo – ili smo imali – roditelje i samo oni kojima su stari znaju koliko je energije, vremena i ljubavi potrebno za brigu o njima. Za moje je kasno – ali sam sigurna da ce mnogima ovako nesto puno puno znaciti.
  Pohvale

 4. zorandjala kaže:

  sve ovo je idealno samo nema finansiskog momenta.dali je jeftinije i bolje voditi stare sa sobom.

 5. ???? kaže:

  Igazán dicséretes ötlet, ezt már korábban is meg lehetett volna valósítani. A szülő megérdemli, hogy ha már nincs olyan állappotban hogy ő is nyaralni menjen, tisztességes ellátásban és gondoskodásban részesülön, amig a gyerekek nyaralnak.
  Ami az anyagiakat illeti, természetesen ez is pénzbe kerül. De ha valakinek van pénze nyaralni, akkor erre is legyen pénze. Az előbbi kommentárt igazán  – enyhén szólva – kritikán alulinak tartom. Hogy vihet valki egy – mondjuk – mozogni alig tudó szülőt nyaralni, csak azért mert így olcsóbb lenne.?
  Ezt sz összeget a szülő már megelőlegezte azzal, hogy felnevelte a gyereket.

 6. Beli kaže:

  G. Ivaniševiću , moram priznati da ne spadam u vaše “fanove” ni slučajno ali ovaj potez je vredean svake pohvale i građanske pažnje. Naj direktnije radite u korist građana i ja to pozdravljam i poštujem.
  Ostavite se politike , vi ste dobri i bez toga.Danas se politikom bave samo bogalji intelektualnog sveta. Vi ste samo redak primer koji potvrđuje pravilo. Šteta je što morate čekati partiski red pa ne možete odmah uzeti “kajase” u ruke.
   

OSTAVITE KOMENTAR