Komercijalni sadržaj uz Palićki put

Predstavnici grada i vojske su tokom avgusta meseca potpisali ugovor kojim se preciziraju kupovina i preuzimanje prostora Druge kasarne ukupne površine 21 ha, i poligona Radanovac površine 123 ha, koji će biti iskorišćeni za industrijski park i privlačenje investitora.

Slika

Kredit koji je podignut od KBC banke iz Beograda, iznosi 225 miliona dinara i odobren je na sedam godina, uz period mirovanja od dve godine. Za kupovinu kasarne i poligona izdvojeno je 180 miliona dinara, a za infrastrukturno opremanje tog prostora 45 miliona dinara.

 

Direktor Industrijskih parkova Branko Guslov za GradSuboticu navodi da je lokacija Privredne zone “Petar Drapšin“ urbanističkim projektom predviđena za ulaganja iz komercijalnog sektora (logistički centri, hipermarketi, šoping-molovi).

 

„Za predmetnu lokaciju su urađeni Glavni projekti za infrastrukturno opremanje (vodovod, atmosferska i fekalna kanalizacija, gas, struja, IT infrastruktura, saobraćajnice i rasveta) za koje je dobijena i građevinska dozvola. U narednom periodu se očekuju tenderi za izvođače radova infrastrukturnog opremanja lokacije“ navodi Guslov.

 

Sa druge strane, za lokaciju Privredne zone “Radanovac“ (poligoni iza kasarne) je u toku izrada prostorno-planske dokumentacije (PGR) kako bi se sagledale sve mogućnosti i namene korišćenja ove lokacije.

 

Da potsetimo, početkom septembra, tokom boravka u Subotici, ministar Milutin Mrkonjić je obećao 100 miliona dinara za opremanje industrijske zone u Malom Bajmoku, a sredinom septembra je potpisan ugovor i oko izgradnje električnih instalacija sa predstavnicima Elektrodistribucije Srbije i Direkcije za izgradnju grada.

 

Arhiva:
Ulaganje Elektrovojvodine u industrijske zone u Subotici
100 miliona za Industrijske parkoveKOMENTARI

  1. mehass kaže:

    G-din Guslov……bice jos jedna poceta a nezavrsena investicija kao i sve ostale koje je zapocinjao

OSTAVITE KOMENTAR

+ 40 = 49

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: