Komisija danas uskratila sredstva festivalu pozorišta za decu

Komisija koja je odlučivala na Konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti pozorišne umetnosti saopštila je danas povodom navoda da je Međunarodnog festivala pozorišta za decu posle višedecenijske podrše uskraćen za sredstva, da je u pripremi Festivala došlo do narušavanja programa u odnosu na onaj koji je predočen u konkursnoj dokumentaciji.

Komisija je reagovala povodom saopštenja za javnost Ilije Tatića, direktora Otvorenog univerziteta iz Subotice, izvršnog producenta Međunarodnog festivala pozorišta za decu, u kome se tvrdi da je festival “iz nerazumljivih razloga, nakon višedecenijske podrške, ove godine uskraćen za istu od strane Ministarstva kulture”.

Komisija je, ističe se, poštujući pravilnik o radu, tražila dodatne informacije vezane za realizaciju programa Festivala od umetničkog direktora Slobodana Markovića.

Na osnovu pojašnjenja Markovića, dobijenog pisanim putem, Komisija je zaključila da je u pripremi Festivala došlo do značajnog narušavanja programa u odnosu na onaj koji je predočen u konkursnoj dokumentaciji i s tim u vezi je donela odluku da, u skladu sa Pravilnikom o radu, ne dodeli sredstva subotičkom festivalu, navela je Komisija.

 

FoNetKOMENTARI

 1. Lebara kaže:

  Eto zbog borbe za prevlast ugasice se lep festival.Sramota bre.

 2. jasso kaže:

  Naravno to je ova napredna vlast,deca nisu vazna jer ako daju deci novce,nece biti za raznorazne zavicajne dane i mnoge druge gluposti koje se organizuju zadnjih godina…

 3. belial kaže:

  Suboticki politicari, dno dna pa jos ispod! Ako nisi iz moje bande naje*o si pa makar imao nesto kvalitetno, svetsko i poznato.

 4. Subot'čan kaže:

  To je dakle bio krajnji cilj naprednjaka, da ukinu festival.
  Šta da se radi, Subotičani su tako glasali na izborima. A i oni što nisu glasali valjda su ovo hteli

 5. Megille kaže:

  Mađari sa Pastor Ištvanom na čelu su ih ustoličili…Pastoru inače baš briga nije ni Subotičanin već je iz nekog banatskog sela Majdana…pa tako i vodi politiku.

 6. Elektromobile kaže:

  Snsovska go…

 7. Me2 kaže:

  Pocinje samourusavanje vlasti po potpuno istom principu kao i kod zutih. Nqgomilalo se na sve strane lokalnih mocnika koji misle da su nedodirljivi i da ce vladati doveka.
  Sto se festivala tice, za nesporazume je potrebno dvoje. Krive su obe strane. Jedni su zadrti i ne vide da su dosla druga vremena i da ih je pregazilo vreme, a drugi prevuse bahati da bi brinuli o opstem dobru. Ispastaju deca.

 8. ludom radovanje kaže:

  @Megille molim te ne izjednačuj mađare sa Pastorom a ni sa SVM

 9. paulina kaže:

  vlast zatvorila školu, vlast ukinula festival, i to festival svetskog ranga…zanima me šta još treba da ukinu i unište da bi se opametili ljudi koji za njih glasaju…strašno…kako se ne ukinu kojekakve farme i parovi, nego sve što je lepo i kulturno….e pa gospodo draga, vi i dalje glasajte za ove, i eto nama radosti

 10. Realan kaže:

  A pljuvali su me pre desetak godina kada sam “grad” nazivao Novom Atlantidom.

 11. lgbtpopulacija kaže:

  za prosli dan grada smo doziveli gradonacelnika u kucnom izdanju, za ovaj ukidanje decijeg festivala, nema sta… srecan ti rodjendan subotice!

 12. (ba)laban kaže:

  Univerzalni naš predsednik, nema boljeg… u Feketiću po mećavi od nikud se stvori, na mostu u NS pruža prvu pomoć… najbolji, najpametniji, u svemu prvi.

  Otvoriš frižider… ON… špajz… opet ON. Ne smem ni poklopac WC-a više da podignem…

  Najgore od svega je što dosta glupsona poveruje u sve te iz minuta u minut ponavljane priče… što, bez obzira na veće nego ikad siromaštvo i bedu, smatraju da im je sa ovim govnima bolje. Shvatam da ove pridošlice iz kojekakvih vukojebina biraju velikog vođu i naprdnjake, jer njih i pune novcem i zadovoljavaju svakakvim zavičajnim sranjima od fešti. Ne mogu da shvatim ove ostale građane koji im se klanjaju… ne znam dal’ su na nekim drogama ili im je ovako stvarno najbolje.

 13. Colors kaže:

  Sloba se za fotelju bori do poslednje kapi krvi. Isti svoj imenjak.

 14. Vlada kaže:

  Kija Kockar konacno rekla da li ima silikone (ali konacno, napokon!!!!). Necete verovati sta je Stanija rekla na to.

 15. Kentaur kaže:

  Mladi pulen Gojka Radica – anonimni kamerman Tatic – je u prosvetiteljskom duhu SNS unistio ono za cega se Subotica borila i cime se ponosila. Neka vam je nazdravlje

 16. zavicajac kaže:

  @Vlada
  prijatelju, propustio si napomenuti značajnu stavku u vezi Kristine-Kije Kockar sa kojom se pre nekog vremena javno pohvalila – da je Bunjevka – sa kojom je izazvala salvu oduševljenja da su sve vene sekli njene novopečene zeme ! A sa ovom njenog novom izjavom koju pominješ je jasno da je glavna tema za bunjevke – koja ima plastikanere u grudima !?

 17. Vlada kaže:

  @zavicajac
  Nisam druze, imam komentar na tu vest, zato sam ovaj i napisao. U duhu toga moram napisati da “ces se sokirati kad procitas i shvatis zasto sam ga napisao”!

 18. mare kaže:

  zovite Gordanu Guberinic da spase festival. Ja mislim da ja u njenom selu bilo puno lutaka kad su dosli u napustene svabske kuce i da je ona kaliikovana da vodi festival lutakai Lifke Sandora

 19. milica kaže:

  Mora se preusmeriti malo novca ka Morinju i apartmanima.

OSTAVITE KOMENTAR