Kompleks zatvorenih bazena

Sportsko rekreativni centar „Dudova šuma“ ulazi u kategoriju malo starijih kapitalnih investicija u gradu zajedno sa Y krakom. Za razliku od projekta započetih 2007. godine „Narodno pozorište“ i „Gradski prečistač“, projekat zatvorenih bazena je započet 1995. kada je krenula izrada projektne dokumentacije. Prvi radovi na bazenu su započeti 1998. godine i od tada do danas oni traju uz duže ili kraće pauze.

 

O samom projektu Sportsko rekreativnog centra „Dudova šuma“, razgovarali smo sa Milanom Romanićem, asistentom na Građevinskom fakultetu u Subotici, osobom koja vrši nadzor na ovom projektu i osobom koja nam je u velikoj meri pomogla da napišemo ovaj članak.

 

Lokacija bazena

Slika

Prvobitni projekat bazena je predviđao četri bazena:
1. veliki bazen, dimenzija 33x25m
2. srednji bazen dimenizija 25x16m
3. dva mala bazena dimenzija 8x12m

 

U periodu do 2004. godine su rađeni grubi građevinski radovi i konstrukcija (čelična i armirano betonska). Stepen gotovsti projekta je došao u fazu u kojoj aneks bazena nije urađen, a same školjke bazena nisu ni započete. Te 2004. godine su stali radovi i nastala je najduža puza tokom izgradnje. Pauza je trajala čitavih četri godine, kada je početkom 2008. urađena izmena projekta.

 

Izgled buduđeg kompleksa.

Slika

Slika

SlikaKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Novi projekat je nastao kao poslednica novog ražmišljanja u gradnji. Cilj novog projekta je da napravi obejkat koji će u većoj ili manjoj meri sam sebe održavati. Iz tog razloga se čitava stvar komercijalizuje dodatnim sadržajima. Po novom projektu u palnu su:

  1. veliki bazen, dimenzija 33x25m dubine 2,5m
  2. srednji bazen dimenizija 25x16m, dubine 2,5m
  3. mali bazen dimenzija 20x12m, dubine 0,6m, 0,9m, 1,2m. Ovaj bazen je poznatiji kao Miki maus bazen.

  Slika

  Izgled velikog bazena sa tribinama.

  Slika

  Slika

  Na gornjoj slici se može videti raspored bazena. Sam nivo vodenog ogledala se nalazi na prvom nivou visokom 3,68m. Ispod bazena, u nivou zemlje će se raditi ukopavanje kako bi se dobila dovoljna visina i iskoristio taj prostor. Planirano iskorišćenje je:

  1. ispod velikog bazena je planirana kuglana
  2. ispod srednjeg bazena fitnes i teretana
  3. ispod malog bazena planirana je picerija

  Tertana i fitnes

  Slika

  Slika

  Novina je i prenamena aneksa. Na prvom nivou, aneks treba da sadrži lokale koji će se iznajmljivati, dak će se na drugom nalaziti kancelarije uprave kompleksa, sportskih društava…

  Izgled kafića koji u letnjim danima ima i terasu.

  Slika

  Slika

  Gornja slika predstavlja izgled bazena sa ulaza u kompleks. Napomena, to je trenutni ulaz u gradilište pored ulaza na otvoreni bazen.

 2. djomla kaže:

  Ograda oko kompleksa gledano iz dvorišta Građevinskog fakulteta.

  Slika

  Po završetku zimeske sezone predstoje radovi započeti prošle godine, i trajaće oko 15 dana. Nema najava iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina oko nastavka finasiranja ovog porjekta, koji bi po planu ove godine trebao da bude potpuno zatvoren.

 3. Suboticanin kaže:

  I evo nas 10 godina kasnije a bazena nigde, jedino skelet objekta(u raspadnom stanju). Kao i mnogi drugi projekti i ovaj je ostao da vecno narusava izgled grada sve dok se neko ne seti da ga srusi jer se u raspadnu konstrukciju ne investira ponovo. Bitno da se nedavno otvorio Y krak. Bas je kratko trajalo. Za to vreme u Nemackoj skoro svi glavni i sporedni putevi su vec dva puta obnovljeni (plus hiljade novih sagradjenih). Najveca stvar je sad da su srusili zelenu fontanu u centru i rade na konstrukciji nove. “Skroz novo“ ovog puta je da izvodjaci radova imaju rok do kad fontana mora biti zavrsena. Mislim iskreno od svih tih projekta samo najbitnijima se stavlja rok.(za sve koji ne znaju svaki projekat ima svoj “deadline“ odnosno rok) Nazalost od poprilicno razvijenog i bujnog grada Suboticu danas mozete pamtiti samo po nacrtima planova koji su trebali biti. Bravo narode koji ste glasali za danasnje “vodje“(politicare). Samo tako nastavite pa ce 2030 renovirati i plavu fontanu a taj raspadni objekat u dudovoj se mozda sam od sebe srusi(evo stavicemo rok ako se samo ne srusi do 2030 nece nikad, mislim da je veoma fer “dogovor“)

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: