Konačan izgled pozorišta do maja

Kakav će biti konačan izgled zgrade Narodnog pozorišta Subotičani će moći da vide u maju ove godine, najavljuju u Direkciji za izgradnju grada.
Do tada bi trebalo da se okonča peta faza radova na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji ove zgrade koja podrazumeva kompletno zatvaranje novog dela zgrade.
Od starta radova u decembru, završen je povez objekta na kanalizacionu mrežu, počela izgradnja konstrukcije za kamenu i staklenu fasadu ka Korzou, kao i postavljanje skela za oblaganje fasade ka zelenoj fontani.

Narodno-pozoriste-ideja-2-1

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. herkul_PAORo kaže:

  živi bili pa videli!

 2. sportista kaže:

  nadam se da je posle pozorista sledece na redu zavrsetak bazena u dudovoj sumi!!!??/

 3. Lazarus1Long kaže:

  Oduvek sam voleo bajke 🙂

 4. Megille kaže:

  @ sportista ,Za taj bazen u dudovoj šumi treba pitati Francisković Zorana ,ali ako on više nije ‘dostupan’ njegovi jataci su još živi. Radi se o nekoliko miliona ondašnjih nemačkih maraka-prava sitnica preračunato u Euro reko bi Sir Oliver…

 5. Al Bundy kaže:

  Živi bili pa vidili….

 6. navrat nanos kaže:

  ovo vise lici na zid neke sportske hale nego na pozoriste. ko uopste moze da pomisli da stavi toliki prazan zid u centru grada??!!!

 7. Anonimni kaže:

  Znači, imaćemo Potemkinovo pozorište (ne čak ni selo), jer, ukoliko sam dobro shvatila, urađena će biti samo fasada, a iznutra će da zjapi prazno, baš kao i centralni deo.

 8. hudini kaže:

  Naravno, samo fasada. I tako jos narednih 20-30 godina

 9. Dević Karlo kaže:

  Samo neka je već više zatvore bilo kako, samo da ne gledamo taj grozni betonski kostur

 10. STeve kaže:

  Lici na fiskulturnu salu

 11. vokille kaže:

  Neću da gledam kostur više, ali kakvo je to stakleno čudo! Monotoni ravni ciglani zid, bez i jednog prekida, i to na strani okrenutoj prema centru grada? Nadam se da će sudbina ovog pozorišta ući u istoriju umetnosti kao zapis kako ne treba da se radi temeljna rekonstrukcija objekta.

 12. zora kaže:

  Fasada mi se ne svidja ,nekako se ne uklapa u to okruzenje…biblioteka,gradska kuca ,nicin palata itd..itd…,ali daj sta das…samo vise da bude gotovo ….sve je bolje od golog betona koji gledas deceniju….

 13. Subotica najvece selo kaže:

  Ljudi da li vama jasno da fasada nece izgledati kao na slici u tekstu?

 14. Alisa u Zemlji čuda kaže:

  Meni, pak, više liči na luksuzni sarkofag kojem samo fale trake sa strane i po koji venčić, pa da utisak bude kompletan. Kad pomislim samo da se svojevremeno nije smela menjati tabla sa nazivom ulice bez prethodne saglasnosti Zavoda za zaštitu…, a tako olako su dali pristanak za rušenje?! Izem ti struku!

 15. Megille kaže:

  Interesantno da predstavnici struke koji su kumovali na izgledu ovog dograđenog monstruma ne oglašavaju se. Prema tome ispada da njihove diplome i doktorati iz doba komunizma ništa se ne razlikuju od ovih ‘ novih’ stručnjaka koji su svoja zvanja stekli online preko nekog londonskog internet fakulteta. I još ti turbo stručnjaci predaju za ‘dobijanje’ Master diplome. Bilo bi interesantno malo proveriti u subotičkom školstvu ko su ti doktorantusi koji uče nove stručnjake da bi stekli Master zvanje.

OSTAVITE KOMENTAR