Konačno: „Morava“ iz Kruševca dobila posao nastavka izgradnje pozorišta

Preduzeće „Morava In“ iz Kruševca dobilo je posao nastavka izgradnje zgradne Narodnog pozorišta u Subotici.

„Morava“ je jedan od ponuđača na tenderu raspisanom u aprilu, koji je obustavljen zbog toga što sve tri ponude nisu ispunjavale kriterijume javne nabavke.

Nakon što je tender obustavljen, naručilac je pozvao učesnike tendera na pregovore, što je u roku učinilo još preduzeće „Jadran“ iz Beograda, dok je ponuda konzorcijuma predvođenog kompanijom „K.E.SZ. international“ iz Beograda proglašena neblagovremenom jer su se prijavili s 22 minuta zakašnjenja.

U prvom pregovaračkom krugu, „Morava“ i „Jadran“ dali su istovetne ponude – 461 milion bez PDV-a, da bi u drugom i trećem krugu pregovora „Morava“ snizila ponudu za 32 miliona dinara – na 429 miliona bez PDV-a, što je konačna cena posla.

Uprava za javne nabavke na svom portalu je navela razloge za pregovarački postupak nakon što je javna nabvka obustavljena.

„Ako naručilac odluči da u pregovarački postupak pozove samo i sve ponuđače koji su učestvovali u otvorenom, restriktivnom ili kvalifikacionom postupku ili konkurentnom dijalogu da dopune svoje ponude, tako da ih učine prihvatljivim, nije dužan da objavi poziv za podnošenje ponuda. Ponuđena cena u ovom pregovaračkom postupku ne može biti veća od ponuđene cene u otvorenom, restriktivnom ili kvalifikacionom postupku, odnosno konkurentnom dijalogu“, stoji u objašnjenju zbog čega nije bilo novog javnog poziva.

Prvobitno procenjena vrednost javne nabavke iznosila je nešto više od 500 miliona dinara bez PDV-a.

Ovim je konačno završen postupak izbora izvođača radova za naredne faze izgradnje pozorišta u Subotici, koji je uz dva tendera trajao oko deset meseci.

 

(Magločistač)KOMENTARI

 1. Zeljjo kaže:

  Duze traju tenderi nego sam rad na pozoristu. A gradonacelnika bi trebalo staviti na terasi od doma vojske da tamo odradi svojih 8 sati sedeci na smrdljivoj (na ljudski izmet i mokracu)uzasnoj terasi u samom centru grada a koju je grad kupio. Jbt setamo korzom i slusamo one retke inostrane turiste kako opravdano komentarisu kako centar grada smrdi na mokracu. Sto i jeste tako. Gradonacelnice obidji dom vojske pod hitno udahni malo svezeg vazduha s te terase. Pozdrav!

 2. STeve kaže:

  Kesz 😉 Djomla, lose nam se pise

 3. Megille kaže:

  Ali ‘CIMGAS’ i Kernovi opet su u igri…

 4. djomla kaže:

  STeve, nije valjda da postoji crv sumnje u tebi da nasa lokalna vlast nije izabrala najboljeg? Sad kada Krusevljani dovuku opremu i ljudstvo 400km severno pa kad zapnu. Nemoj posle da bude “izvinite molim vas, nisam znao” 😀 .

  Tog dana kada namontiraju sve znacemo na cemu smo… Ko bude montirao i sta na gradiliste. Nece nam trebati pola godine ili godina.

 5. vitabrevis kaže:

  Pratite šta će lokalni funkcioneri ove godine, da izgrade u rodnom kraju, izletištu, svom dvorištu…

 6. Kenjereš Andraš kaže:

  Za razmišljanje, procena cene radova 500 miliona a izvođenje 429 miliona. Izvođač iz Kruševca?

 7. Hm... kaže:

  Onaj ko je smislio projekat dela pozorista u staklu trebao je jos 3 puta da se ubije zajedno sa ljudima iz gradske uprave koji su taj isti projekat i odobrili!Pre neko vece sam pogledao iz pravca gradske kuce prema glavnoj ulici u centru i taj pogled me je postideo,kakvo ruglo i sramota…Stubovi oduzimaju dah i boja je prelepa i onda ide ruzna slika od ogledala u staklu u nastavku,ne znam kako su uopste mogli da dozvole tako nesto!!!Zar pozoriste nije zasticen spomenik ???

OSTAVITE KOMENTAR