Konačno otvorena ambulanta

Dugo najavljivano otvaranje ambulante u Radanovcu se konačno dogodilo. Ovom svečanom činu prisustvovali su čelnici lokalne samouprave i predstavnici zdravstvenih ustanova.

 

– Ovoga puta uložili smo u objekat primarne zaštite, u ambulantu. Na taj način ćemo stanovnicima Radanovca pružiti mogućnost lečenja koje ne bi trebalo da bude privilegija nego civilizacijsko, ljudsko pravo, istakao je Modest Dulić.

 

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, demografiju i socijalnu politiku uložio je 2,25 miliona dinara za renoviranje objekta, dok je grad obezbedio novac  za izradu tehničke dokumentacije i opremanje ambulante mobilijarom.

 

– MZ Radanovac izdvojila je sredstva za grejna tela i protivpožarni projekat, a Dom zdravlja Subotica učestvovao je u opremanju ambulante medicinskom opremom. Posle ambulanti u naseljima Mali Bajmok i Zorka, ovo je treća ambulanta koju otvaramo u prigradskim mesnim zajednicama i koja će, verujemo, takođe biti maksimalno iskorišćena, rekao je dr Atila Čengeri, član GV zadužen za zdravstvo.

 

U ambulanti će biti zaposlen jedan lekar i jedna medicinska sestra i ambulanta će da radi ponedeljkom i petkom pre podne (od 7 do 14 časova), a sredom popodne (od 13 do 20 časova).

 

Ambulanta se nalazi u okviru MZ “Radanovac”.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR