Konačno: uređenje Peščane plaže

Kada je pre nekoliko godina, peščana plaža bila prepuna posetilaca ugostitelji su zbog proširenja sadržaja težili većem prostoru.

 

U prvo vreme su to bile improvizovane male bašte sa suncobranima, da bi se kasnije počelo i sa implementacijom ozbiljnijih čeličnih i drvenih konstrukcija. Na tu pojavu se malo gledalo kroz prste jer se moglo reći da su u pitanju samo privremeni montažni objekti.

 

Međutim to je trajalo dok ugostitelji nisu otišli toliko daleko da su počeli da betoniraju samu peščanu plažu. Beton se našao na samo nekoliko metara od jezera i to je bio alarm za grad da reaguje.

 

Sve je stopirano, da bi Zavod za urbanizam doneo plan uređenja same Peščane plaže i stavio tačku na divlju gradnju i improvizaciju.

 

Ovog leta, nekoliko godina kasnije, počelo je uklanjanje svih stvari sa plaže. Čelična konstrukcija nekadašnjeg kafića i betonska ploča koja nikada nije dobila svoju namenu. Uređenje je konačno počelo sa ciljem da se koliko toliko cela stvar dovede u red.

BenQ Corporation

BenQ Corporation

BenQ Corporation

BenQ Corporation

Razbijanje betona

BenQ Corporation

BenQ Corporation

BenQ Corporation

BenQ Corporation

 

I golf teren na Muškom štrandu se pomera

BenQ Corporation

BenQ Corporation

 KOMENTARI

 1. Belial kaže:

  Sve to izorati i nasuti sa peskom lepo.

 2. STeve kaže:

  Odlicno!

  I ne bi bilo lose pretvoriti je stvarno u pescanu – kao sto Kolega rece – uzorati pred sezonu. Bilo bi tamo vise ljudi kada bi uslovi bili malo bolji.

 3. Davil kaže:

  Pesak pesak pesak…..

 4. rekreativac sa Palića kaže:

  daleko je to od uredjenja! gde su novi tereni,sredjeni-ogradjeni.. ? do pren neki dan tu je bila trava do kolena!!

 5. Nebitno kaže:

  Porušili smo i travu pokosili. Forma je zadovoljena! A šta ćemo sa suštinom? Gde je ambijent za turizam? Gde su sadržaji koji bi privukli turiste? Turisti kupači ne dolaze ukoliko nema čiste i zdrave vodene površine a jezero decenijama predstavlja gradsku septičku jamu.

  Suština je, kao po običaju, manje bitna od forme. Još samo da se za potrebe slikanja i medijskog promovisanja pribave formalni turisti i eto slike "uspešne" vladajuće grupacije. A za neuspeh ćemo već nekog okriviti, manjak pokriti iz budžeta a budžet napuniti novcem privrede i građana Pa, zaboga, nije nam prvi put!

 6. JimmyQ kaže:

  A par metara dalje je "predivno" vikend naselje…stavite tamo znak "Zabranjeno šetanje – opasno po mozak oči i njuh"…Ako neko kroči u vikend naselje odmah ga za kaznu bacite u Hotel Sport!!

   

 7. robinson crusoe kaže:

  plaza pored septicke jame??? kome, cemu??? 

 8. Alisa u Zemlji čuda kaže:

  Travnato-betonsku plažu vidim,ali peščanu..? Pa,pesak je "vaskrsao" tek kad su ištemali ploču,pretpostavljam na račun gologuze raje.Nego,ako renoviranje kabina na štrandu,uredjenje zapuštenih toaleta,sportskih terena,Vikend naselja…nije u opisu radnih zadataka "Park Palića",upravnu zgradu prenameniti u hostel ili slično,a gospoda…Ma,baš me briga gde će!  

OSTAVITE KOMENTAR