Koncert operske muzike za korisnike Gerontološkog centra u Subotici

Gerontološki centar Subotica je u subotu 10. oktobra organizovao koncert operske muzike za svoje korisnike u izvedbi Nataše Tasić Knežević i Saše Kneževića.

Nataša Tasić Knežević je solistkinja opere Srpskog Narodnog Pozorišta u Novom Sadu. Diplomirala je u klasi prof. Šajnović, a specijalističke studije je završila u klasi prof. Višnje Pavlović. Tokom studija radila je sa Katarinom Jovanović i Jasminom Trumbetaš. Debitovala je u operi “Karmen” u Narodnom pozorištu i tokom operskog studija Narodnog pozorišta, ostvarila je uloge manjeg i srednjeg faha.

Saša Knežević radi kao pijanista u baletskoj školi “Dimitrije Parlić”. Osnovne studije je završio u klasi Miloša Ivanovića, a specijalističke u klasi prof. Lj. Turlakov. Sarađivao je sa baletom Milanske skale, sa baletom Bastilje i Firence kao i sa trupom Drezden – Frankfurt. Kao operski pijanista nastupao je širom zemlje i u inostranstvu.

Direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević obratio se svim prisutnim gostima i zahvalio se korisnicima usluga doma na strpljenju i snazi koju su pokazali za sve ovo vreme koje i dalje provode u izolaciji.

Korisnici usluga su i ovaj put imali priliku da sa svojih balkona i prozora prate nastup operske dive, a pre samog početka koncerta pozdravio ih je i Miloš Nikolić, član Gradskog veća iz oblasti obrazovanja i kulture.

Na ovaj dan se u svetu obeležava i Svetski dan mentalnog zdravlja, a poznato je da određena svojstva muzike utiču na naše telo i um. Svaki dan treba odvojiti jedan deo vremena i posvetiti ga slušanju muzike, to može uveliko da utiče na mentalno stanje. Naučnici su utvrdili da je i samo 5 minuta slušanja muzike dovoljno da osoba bude srećna.

RTVKOMENTARI

 1. ivan kaže:

  OPET DŽEJ NE MOŽE BEZ ISPADA I SAMOREKLAME,ČOVEK JE BOLESNO AMBICIOZAN DA BUDE SLEDEĆI GRADONAČELNIK,ALI NEĆE TO OVDE U SUBOTICI USPETI.NEKO JE REKAO DA JE U VREME VELIKE POPULARNOSTI JU-EKO TELEVIZIJE SVAKO VEČE NAPROSTO ISKAKAO PRED GLEDAOCE NA
  TOM TV EKRANU.IMA DOBRE ZAMISLI,ALI DRAGI BOŽE PRETERAO JE I
  ZATO ĆE GA TO KOŠTATI KONAČNOG USPEHA.NO,KO SAM JA DA TU NEKOME
  DELIM SAVETE, SAMO GLASNO RAZMIŠLJAM I MISLIM DA NIMALO NE GREŠIM.NISAM ZLOBNIK I NIKOME NE KANIM NAMETATI SVOJE MIŠLJENJE.

 2. Baja ninja kaže:

  Pa pola Gerontoloskog centra je gluvo a druga polovina ni ne zna sta je operska muzika, izasli su na balkone samo da vide kakvo je to cijukanje ispred zgrade.
  Gluposti, mogu mislit da su i pevacica i pevac besplatno dosli da zabavljaju penzionere.
  Sta je sledece, balet, da opale jedno “Labudovo jezero” za penzionere, pa posle jednu mini gej-paradu, ako oni uopste znaju sta je to, pa da citavo vece ne mogu da spavaju od uzbudjenja i da se posle krste cele noci sa obadve ruke.

OSTAVITE KOMENTAR