Koncerti na Palićkom festivalu

Muzički program predstojećeg Festivala evropskog filma Palić atraktivan je kao i prethodnih godina, a publika će imati prilike da pogleda nastup čuvenog simfonijskog orkestra VU-Orkest iz Amsterdama, ali i koncerte rok bendova Lira Vega i Straight Mickey And The Boyz, saopštili su danas organizatori.

lira vega

VU-Orkest je 1962. godine osnovao holandski dirigent Oto Klap a danas je jedan od najvećih i najstarijih holandskih orkestara i to zahvaljujući trudu i naporima koje su uložili članovi i dirigent Dan Admiral.

Sastavljen je od 82 muzičara, nekadašnjih studenata Otvorenog univerziteta u Amsterdamu.

Orkestar novi repertoar priprema svakih pola godine, a pred publikom na Paliću 17. jula u 19 sati na Velikoj terasi izvešće poznata dela „Iberia“ Kloda Debisija, „Valcer“ Morisa Ravela i „Simfonijski plesovi“ Sergeja Rahmanjinova.

Kao predstavnik novog talasa originalnih domaćih bendova 17. jula od 23.30 nastupiće furiozni beogradski trio Straight Mickey And The Boyz, jedan od najznačajnijih sastava trenutno u regionu, koji je ovu „titulu“ stekao prvenstveno energičnim nastupima na kojima u potocima teče autentična rokenrol energija.

Kultni beogradski sastav Lira Vega predvođen harizmatičnom pevačicom Zojom Borovčanin nastupiće u četvrtak 21. jula od 23.30 (bioskop Abazija). Bend je formiran daleke 1998. godine pod okriljem pozorišne trupe Pozorište šešira, čije su ime koristili na prvim nastupima. Kao Lira Vega sviraju i stvaraju od 2002. godine uz originalni Zojin vokal i prepoznatljiv stil gitariste Vladimira Đorđevića.

Predstojeći 23. Festival evropskog filma Palić održaće se od 16. do 22. jula na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici. Biće prikazano preko 100 filmova raspoređenih u 13 programskih celina uz prisustvo velikog broja gostiju iz cele Evrope.

 

FoNetKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR