Konjičke kasačke trke „Dužijanca 2016“

Konjički klub Bačka organizuje i ove godine tradicionalne konjičke kasačke trke „Dužijanca“, a biće to ponovo jedan od najvećih kasačkih događaja u Srbiji ove godine.

Prema najavama, učestvuju sva najbolja kasačka grla iz Srbije, a pozivi su upućeni u Sloveniju, Hrvatsku, Mađarsku i Češku, a potvrda učešća odmah je stigla iz Slovenije odakle godinama dolaze uspešni kasači, upravo za trke „Dužijanca“.

konjicki sport (1)

Sam trkački dan je na programu u nedelju, 31. jula, program na subotičkom Hipodromu počinje u 13 sati, dok kasačke trke startuju od 15 sati. U prilogu ovog mejla vam šaljemo i propozicije, kroz koje tačno možete videti koje će se sve trke održati. Naravno, među njima je najbitnija „Dužijanca“, a prema propozicijama, to je internacionalna jednoprežna trka za sva grla od četiri godine i starija. Ove godine se trka sastoji iz dva segmenta, iz kvalifikacija i finala. Ukoliko bude konja za dve kvalifikacione trke, u finale će po pet najbolje plasiranih, a ako bude tri grupe, onda će u borbu za tradicionalni venac od žita po četiri najbolje plasirana grla iz svake grupe. Ukoliko bude manje od 12 upisanih grla, pobednik će se odrediti nakon zbrajanja učinka iz dva trčanja.

Prijave se vrše u ponedeljak, 25. jula, između 8 i 12 sati, a brisanje konja u utorak, 26. jula od 9 do 12 sati.

konjicki sport (2)KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: