Kontejnere pod zemlju

Rukovodstvo MZ Centar II očekuje, uz pomoć lokalne samouprave spuštanje pojedinih kontejnera ispod nivoa tla, koje se već više godina najavljuje u čitavom gradu.

„Postoje tri mesta na kojima bi želeli da kontejneri za smeće budu pod zemljom – to su Trg žrtava fašizma, kod prodavnice „Idea“, zatim na početku ulice Matka Vukovića, gde je posebno ružno da budu jer narušavaju izgled grada, i u ulici Matije Gupca. S obzirom da je polovinom oktobra precizirano dvanaest novih lokacija za podzemne kontejnere, nadamo se da će ove godine doći i do realizacije ovog plana“, kaže za “Subotičke novine”Helena Suljić, predsednica Skupštine u Mesnoj zajednici Centar II.

crkvaKOMENTARI

 1. Megille kaže:

  Najveći ‘podzemni’ kontajner je kod Šandorske bare i Kerske ciglane gde je subotička Čistoća i Zelenilo zakopao milione tona raznog kućnog i kanceregenog otpada…

 2. Suboticanin kaže:

  Pa onda sve kamione modifikovati da vade podzemne kontejnere…prevara kao pre koju godinu u Bg…eno pola ih nefunkcionalno. Uzmite kontejnere za sortiranje robe i da se normalno zatvaraju (mi se bar mozemo nauciti da sortiramo kao ostatak evrope) a prodavnicama naplacujte komunalije vise i cistite cesce…eto resenja 🙂

 3. Djuka kaže:

  katastrofa, nemojte dozvoliti ovakve gluposti.
  otidjite u BG na ekskurziju pa pogledajte na cega ono lici.

  e sad, ako treba da se spichi X miliona necega oonda doobro…

 4. Lenin kaže:

  Kontejnere pod zemlju… i političare. 🙂

 5. nazad an kaže:

  Kontejnere pod zemlju ,al smo napred ni

 6. bane kaže:

  Moram priznati da nikad nisam video takav kontejner, ali, kad @Djuka i @Subotičanin kažu da to ne funkcioniše, onda bi trebalo da razmislimo, da li da to dozvolimo… Ne znam uopšte kako ti kontejneri funkcionišu… Kako se prazne itd… Najbliže mi je rešenje koje je predložio @Subotičanin, s tim da se ZAISTA otpad razdvaja prrema vrsti (plastika-papir-staklo). Video sam da u postojeće kontejnere bacamo sve i svašta. Pogotovo u korpe za otpatke koji se nalaze na Radijalcu. Stanari bacaju kućni otpad (hranu i slično) u korpe za otpatke. Lepo izađe iz zgrade i – pre nego što uđe u auto, baci smeće iz kuće (mrzi ga da ode do kontejnera koji se nalazi iza iste zgrade).

OSTAVITE KOMENTAR