Kontinental otvara novi pogon, posao za 500 radnika

Nemačka kompanija Kontinental će u Subotici otvoriti novi pogon gde će proizvoditi delove za automobile, a investicija je vredna 17 miliona evra.

Novi pogon se prostire na 12.000 kvadratnih metara i u njemu će raditi 500 ljudi.

mali bajmok industrijska zona privreda (4) parking

Kontinental u Subotici posluje od 2011. godine, a do sada je zapošljavao više od 600 radnika u fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni Mali Bajmok.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće otvaranju novog pogona Kontinentala,, a u junu prošle godine bio je i na polaganju kamena temeljca za tu fabriku.

Tada je izjavio da očekuje da Kontinental, najveći dobavaljač auto-delova u svetu, širi poslove u Srbiji i da će kompaniji u tome Vlada Srbije pružiti podršku.

 

BetaKOMENTARI

 1. Zorica kaže:

  I ovo je jako lepo ali kao i obicno vecini suboticana to nece biti dobro…

 2. genijalac kaže:

  ko ludi otvaraju fabrike, ko vele ovi za dzabe rade i jos nam zemlju daju dzabe a pritom ne placaju porez drzavi na promet, pa jel moze bolje majku mu????

 3. stormwatch kaže:

  Nemacku kompaniju kontinental dovela je prethodna vlast koja je radila na boljitku i prosperitetu Srbije, za razliku od ove koja je sa uspehom unistava.

 4. Moje ime kaže:

  Loš marketing. U stvarnosti ljudi rade za manje od 200 evra, prekovremeni nisu plaćeni, mobing. Za to vreme Vučić na sva usta laže da nam je dobro. Ponovo će dovesti silne autobuse plaćenih robota-sendvičara koji pojma nemaju zašto su tamo. Dotakli smo dno i zato moramo da izađemo na izbore i završimo sa ovom agonijom zvanom naprednjaci.

 5. Borisav kaže:

  Ovaj sto pise kao “moje ime” nije nikada radio nista u zivotu a kamoli u Continentalu.Za njegovu informaciju minimalac je tamo 400€.

 6. Deda Mraz kaže:

  @ Moje ime
  Neki silni autobusi su viđeni na okretnici u Kireškoj, mora da su roboti-sendvičari stigli

 7. afet kaže:

  gde je sad stromwac i oni opozicioni botovi da pljuju ovakav uspeh snsa! ovi prethodni pokrali sve zivo ovi sada otvaraju sve zivo grade skole bolnice autoputove FABRIKE!!!

 8. srbenda iz b.topole kaže:

  Provereno…… 4 puna autobusa sns-ovaca iz Topole, otislo u Suboticu na otvaranje fabrike!!

OSTAVITE KOMENTAR