Kontinental ulaže u Subotici zbog dobrih rezultata

Nemačka kompanija Kontinental se odlučila za dalje ulaganje u Subotici zbog dosadašnjeg uspeha subotičke fabrike na međunarodnom tržištu automobilske industrije i zadovoljstva kupaca, izjavio je Tanjugu direktor preduzeća Kontitek fluid Srbija Živko Topalović.

Kontinental-Subotica-02

On je rekao da je projekcija da će u narednih nekoliko godina dosta novih projekata biti započeto u fabrici u Subotici, zbog čega su se odlučili za proširenje kapaciteta, koje je ozvaničeno potpisivanjem Memoranduma o razumevanju sa Vladom Srbije i odlukom Skupštine grada Subotica da ovoj fabrici dodeli zemljište bez naknade.
“Ova fabrika u Subotici trenutno ima prednost da ima jednu organizaciju koja je u poslednjih 3-4 godine prošla sito i rešeto što se tiče automobilske industrije. To je veliki kapital ove fabrike, da je pokazala da može da odigra sa najjačim igračima automobilske industrije jednu jaku utakmicu, rekao je Topalović Tanjugu.

Zbog toga je, kako je rekao, bord Kontinentala odlučio da nagradi tim koji pobeđuje.
Nemački Kontinental nije prvi strani investitor koji je u Subotici nastavio sa daljim ulaganjima u proširenje kapaciteta.

Pre njih takođe nemački Simens je u nekoliko navrata širio svoje kapacitete, proizvodnu površinu, kao i broj radnika, dok je nakon preuzimanja Dunkermotorena, koji je takođe povećao svoje kapacitete u Subotici, američki Ametek upravo Suboticu odabrao za preseljenje svoje proizvodnje malih motora.
Član Gradskog veća zadužen za privredu Nebojša Daraboš to vidi kao dokaz toga da je Subotica dobro mesto za ulaganja.

“Sama činjenica da Kontinental ne samo da ispunjava svoje obaveze iz 2011. godine, nego i širi dodatno proizvodnju govori da su oni zadovoljni uslovima koje mi stvaramo na nivou lokalne samouprave. Sama činjenica da je Ametek ovde preselio proizvodnju iz druge zemlje i u narednim godinama dodatno zaposli 600 ljudi govori da mi ozbiljno radimo svoj posao, rekao je Daraboš Tanjugu.

Jedan od najvećih svetskih dobavljača u auto-industriji, kompanija Kontinental, potpisala je početkom jula s Vladom Srbije Memorandum o razumevanju, što će omogućiti zapošljavanje novih 500 radnika i investiciju od 17 miliona evra.

Kompanija Kontinental u Subotici posluje od 2011. kada je uz investiciju od 11 miliona evra zaposlila 650 radnika.



KOMENTARI

  1. roki kaže:

    bravo!!!

  2. rango kaže:

    Bravo, kako je lepo cuti koliko ulazete u Suboticu, koliko se sirite-sve cete nas zaposliti, obezbediti, ne trebaju da brinu ni migranti!

OSTAVITE KOMENTAR