Konuzin: Oprez pri sklapanju ugovora

Povodom problema voćara, odnosno proizvođača jabuka iz Subotice sa naplatom izvoza ovog voća za Rusiju, oglasio se lično ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Konuzin, koji je savetovao privrednicima u Srbiji da budu veoma oprezni prilikom sklapanja poslova sa nedovoljno poznatim licima koja poseduju pasoše Ruske Federacije i pravnim licima koja oni predstavljaju.

 

Konuzin je u pismu upućenom predsedniku Privredne komore Srbije Milošu Bigarinu, a koje je prosleđeno proizvođačima, savetovao svima koji imaju mogući posao sa ljudima iz Ruske Federacije, a nisu im dovoljno poznati, da se konsultuju sa predstavništvom Privredne komore Srbije u Moskvi, kako bi dobili validne podatke o potencijalnom kupcu, čime bi se i rizici sveli na minimum.

 

U Subotici se veliki broj proizvođača jabuka suočio sa ozbiljnim problemom naplate svog izvoza u Rusiju, a prema podacima Udruženja zemljoradnika severne Vojvodine, u prošloj i pretprošloj godini Rusi su ostali dužni preko milion evra po osnovu uvoza jabuka.

 

Prema navodima u pismu ruskog ambasadora, reč je o firmi Agro Aleks, Alekseja Todoroviča Rotara, koji poseduje ruski pasoš, a koja je osnovana u septembru prošle godine u Hajdukovu, naselju blizu Subotice, sa namerom da sklopi jednokratne ugovore o izvozu jabuka, koji su bili samo fiktivni, jer su voćari ostali bez svog novca.

 

Izvor: DanasKOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Sad je vec kasno dico za bilo kakav oprez kada se radi o trgovini sa Rusima, NIS je vec otiso upoklon pa mogu sade i jabuke.

  2. dragan kaže:

    pa kad nasi proizvodjaci hoce preko hleba pogacu.ima srpskih firmi na tom terenu koje rade al nemogu da prihvate takvu cenu.bez novaca svaka cena je dobra.oni misle da izvoznici mlate pare a mi se za njih borimo sa takvim barabama

OSTAVITE KOMENTAR