Koridor 10 nakon mesec dana

Od kako je 13. aprila ove godine objavljeno da je srpski konzorcijum dobio tender na izgradnji severnog kraka Koridora 10, firme članice konzorcijuma, "Preduzeće za puteve Beograd", "Planum", "Borovica" i "Putevi Užice", obavljaju pripremne i logističke radove kako bi se na trasi od Novog Sada do Horgoša, montirale četiri nove asfaltne baze, gde je u planu da posao nađe oko 2000 ljudi. Paralelno sa tim radovima, na nekim deonicama, rade se i pripremni zemljanim radovima koji su zbog obilnih kiša u poslednje vreme usporeni. Rok za završetak svih radova na levoj traci severnog kraka Koridora 10 je 1.5.2011. godine.

Slika
Kod petlje Zednik

Slika

Slika

Slika
Odvajanje za zaobilznicu (Y krak)
Slike su preuzete od StormwachaKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Kako Blic prenosi, Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici donela odluku da formira novo preduzeće „Koridori Srbije“, koje će biti zaduženo za nastavak izgradnje koridora 10 i autoputa Beograd – Boljare.

  „Koridori Srbije“ biće društvo sa ograničenom odgovornošću i trošiće budžetska sredstva, a imaće između 30 i 40 zaposlenih. U novo preduzeće biće prebačen kadar iz „Koridora 10“, ali i iz „Puteva Srbije“ i Ministarstava za infrastrukturu i životne sredine i prostornog planiranja.

  Novo preduzeće odgovaraće Ministarstvu za infrastrukturu, ali njegov direktor dolazi iz Demokratske stranke. To će biti Mihajlo Mišić, koji je trenutno direktor sektora za program i pripremu u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

  Koridori Srbije“ biće zaduženi za projektovanje, eksproprijaciju i izgradnju koridora 10, ali i autoputa Beograd – Boljare, koji bi trebalo da postanu deo još jedne važne međunarodne saobraćajnice – koridora 11. U planu je da se ovaj put poveže sa saobraćajnicama iz još četiri države iz Evropske unije (Italija, Mađarska, Bugarska i Rumunija) i tri koje su na putu da postanu njene članice (Hrvatska, BiH, Crna Gora).

  Izvor: Blic

 2. mateus kaže:

  Salgali su za rok, to nikad nece biti ispostovano.

 3. Beli kaže:

  Tako nam i treba kada ne možemo da se izborimo za pravo da barem u svom dvorištu pravimo reda. Ovako onaj pijani , bahati siledžija od ministra može da radi šta hoće . Čime li je on nekoga zadužio ili verovatnije ucenio da ga još gledamo kako se šepuri prije i posle roka . On je svugde i sve zna , sam sebe intervjuiše , šamara novinare i jednom rečju odvratna kreatura . Koridor 10 će nas stajati glave a on će opet biti ministar sa rostfraj oklopom !!? Mi smo ipak samo jedna šačica kukavica !!!

 4. coyote kaže:
  Beli napisao:Tako nam i treba kada ne možemo da se izborimo za pravo da barem u svom dvorištu pravimo reda. Ovako onaj pijani , bahati siledžija od ministra može da radi šta hoće . Čime li je on nekoga zadužio ili verovatnije ucenio da ga još gledamo kako se šepuri prije i posle roka . On je svugde i sve zna , sam sebe intervjuiše , šamara novinare i jednom rečju odvratna kreatura . Koridor 10 će nas stajati glave a on će opet biti ministar sa rostfraj oklopom !!? Mi smo ipak samo jedna šačica kukavica !!!

  :applause:

  Samo kada ga vidim, vratim se u period pre 10 godina i shvatim da se nista nije promenilo sem da sivo vise nije crveno vec zuto. Sacekacemo nekoga sledeceg ko ces nas ubedjivati da sivo nije zuto vec roze.

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: