Košarkašice Spartaka u Prvoj ligi!

Ženski košarkaški klub Radivoj Korać iz Beograda neće u novoj sezoni nastupati u Prvoj ligi Srbije za žene, a njegovo mesto će zauzeti petoplasirana ekipa Druge lige  – Spartak iz Subotice.

U prošloj sezoni, Radivoj Korać zauzeo je osmu poziciju u najvišem rangu domaće košarke sa učinkom 8-14, sasvim dovoljno za opstanak u elitnom rangu domaće košarke. Ipak, samo dve nedelje pre početka nove sezone Radivoj Korać je istupio iz šampionata. I to mnogo govori o stanju ženske košarke u ovom trenutku, u jeku Svetskog prvenstva, gde naše reprezentativke beleže odlične rezultate.

Upražnjeno mesto prvo je ponuđeno Studentu iz Niša, a zatim i Proleteru iz Zrenjanina, ekipama koje su zauzele dve poslednje pozicije u prethodnom šampionatu. Ta dva kluba su odbila ponudu, a potom su to uradili Topolčanka iz Bačke Topole i Mileševka iz Prijepolja, trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa iz Druge lige!

Ponudu je prihvatio tek Spartak iz Subotice, ekipa koja je prošlu sezonu završila na petom mestu Druge lige sa učinkom 14 pobeda i 8 poraza.

Domaći šampionat počinje za dve sedmice, a 12 klubova koji će nastupiti u najvišem rangu su: Crvena zvezda, Art Basket, Kraljevo, Vojvodina 021, Duga Šabac, Partizan, Vrbas, Vršac, Radnički Kragujevac, Novosadska ŽKA, Sloga Požega i Spartak Subotica.

 

sportklub.rsKOMENTARI

  1. Rajko kaže:

    Bruka i sramota……

  2. play kaže:

    Sad bi mogli malo manje para dati MOK Spartaku pa da se deo sredstava prelije u ŽKK Spartak

  3. Jaca kaže:

    play@- a mogao bi onaj sto je dao pare funkcioneru kss da se vratite u ligu manje da odvaja za sebe licno pa cete imati vise para u klubu.

OSTAVITE KOMENTAR