Kovačević: Vratiću Zvezdi tri boda!

Malo koji teren u Srbiji je tokom prethodne četiri godine bio vruć za Crvenu zvezdu kao subotički. Poslednja dva duela na severu Bačke crveno-beli su ubedljivo izgubili, s tim da je onaj iz prethodne sezone, od čak 3:0, označio kraj serije pobeda i početak teške krize koja je rezultirala s još devet izgubljenih bodova do kraja jesenje polusezone.

 

Jedan od najboljih aktera pomenute utakmice bio je Aleksandar Kovačević, Zvezdin „tenk“ na sredini terena, ali tada u svetlo plavom dresu subotičkih „golubova“…

 

– I tada je Zvezda bila moj klub, jer je volim otkad znam za sebe. Ali, šta da se radi, takav je život fudbalskog profesionalca… Tada sam bio član Spartaka i moje je bilo da dam sve od sebe, bez obzira na to ko je rival. Tako je i sad kad sam ponovo u svojoj kući. Uvek idem na pobedu, pa igrao protiv Spartaka, Partizana ili nekog trećeg. Učiniću sve da Zvezdi sada vratim ta tri boda koja je prošle sezone izgubila u Subotici – kaže Kovačević.

sp-kovacevic_620x0

Mladi reprezentativac Srbije, koji se prošlog leta vratio na „Marakanu“ posle „egzila“ od godinu i po, najbolje zna kako sada, pred gostovanje Zvezde, dišu u Subotici.

 

– Oni žive za velike utakmice! Kad dolazi Zvezda svi se dignu na noge, i klub i grad, a ekipa uvek dobije posebnu motivaciju. Znaju i moji saigrači da nas čeka teško gostovanje, ali na prvom mestu treba da mislimo o našoj igri, jer ako uđemo u meč kako treba, kao što smo to uradili protiv Voždovca, biće sve kako treba. U suprotnom, imaćemo veliki problem.

 

Kad govori o bivšim saigračima Kovačević u prvi plan izdvaja one koji su Zvezdu skupo koštali u prethodnim duelima – veziste Torbicu i Novakovića.

 

– Oni su glavna snaga Spartaka i očekujem ih na sredini terena. Neće imati mnogo prostora da se razmahnu. Tu je i napadač Nosković koji ima odličan osećaj za gol i predstavljaće opasnost, a treba paziti i na Andreja Mrkelu koji se izdvaja brzinom.

Kovačević ne mari mnogo za lošu tradiciju i činjenicu da Zvezda nije postigla gol u Subotici još od 28. novembra 2010. godine, kada su Koroman i Kaluđerović, posle vodećeg gola Torbice preokrenuli meč u korist Beograđana.

 

-Tradicije i postoje da bi se rušile, pa tako verujem da će ova koja je loša po nas pasti u subotu. Spartak ima tvrdu i organizovanu ekipu, koja će sigurno protiv nas pokušati da prekine seriju mečeva bez pobede. Ali, mi se pitamo. Neće se bilo ko „vaditi“ na Zvezdi, pa ni Spartak – uveren je Kovačević u još jedan uspeh crveno-belih.

 

 

EGAL U SUBOTICI
 

OTKAKO se Spartak vratio u Superligu, u sezoni 2009/2010, Crvena zvezda je četiri puta gostovala u Subotici. „Plavi golubovi“ su jedni od retkih u Srbiji koji mogu da se pohvale izjednačenim bilansom s crveno-belima na domaćem terenu, zahvaljujući pobedama iz prethodne dve sezone.


16. maj 2010. Spartak – C. Zvezda 0:1 (0:1)
28. novembar 2010. Spartak – C. Zvezda 1:2 (0:0)
14. avgust 2011. Spartak – C. Zvezda 2:0 (1:0)
7. oktobar 2012. Spartak – C. Zvezda 3:0 (3:0)

 

Večernje NovostiKOMENTARI

  1. STeve kaže:

    Tradicija je uvek dobra i ne treba je menjati.

OSTAVITE KOMENTAR