Krađa gasa u „Agrosemenu“?

Subotičko Udruženje građana "Solidarnost" saopštilo je da je u preduzeću "Agroseme Panonija" došlo do krađe gasa.

Agroseme

Naime, na osnovu prijave i saznanja radnika, ovo nekada uspešno subotičko preduzeće ima neizvršenih finansijskih obaveza prema preduzeću "Suboticagas", čijim neizmirivanjem je obustavljena dalja isporuka gasa.

 

Prema rečima Olajoš Nađ Mikloša ispred Udruženja "Solidarnost", došlo se do saznanja da je, i pored toga što je dotok gasa zatvoren, došlo do njegove krađe, a pretpostavke su da se gas koristio za potrebe proizvodnje, čime je "Agrosemenu", koje je u velikim finansijskim problemima, dodatno naneta šteta od 70 miliona dinara.

 

U "Solidarnosti" ne žele da okrivljuju ni sadašnje ni prošlo rukovodstvo preduzeća koja su umešana u situaciju sa gasom, ali zahtevaju od nadležnih organa da rasvetle ovaj slučaj i javnost upoznaju sa pravom istinom.

 

Iz ovog udruženja poručuju da neće stati ni sa rešavanjem drugih slučajeva loših privatizacija nekada veoma uspešnih subotičkih preduzeća, i najavljuju protestnu šetnju, kao i obraćanje Evropskim institucijama kako bi njihovi zahtevi bili rešeni.

 

Radio012

Foto. Nadji.infoKOMENTARI

 1. pravdoljub kaže:

  Čim se umešala "solidarnost"= sindikat, piši propalo.

 2. ataka kaže:

  A, "solidarnost" čime se ti baviš? Kome je naneta šteta od 70 miliona dinara? Bavite se poslom za koji ste se i organizovali, a ovo prepustite drugim institucijama, ovako izgleda da samo izmišljate sebi posla, da vam ne bude dosadno, uostalom, nije ni čudo kad vidim ko sedi na konferenciji za štampu. Sedi i uživaj u dobroj penziji koju si tamo stekao.

 3. fax kaže:

  jedini pravi sindikat solidarnost -petar loncar i sinisa jakovljevic

 4. pravdoljub kaže:

  FAX… Aj prošetajte do KALCEDONIJE i pogledajte šeficu "I" koja je sada ravno trideset godina i koja ne da maltretira radnike nego se nad istima iživljava. Rešite te takve i onda nešto govorite. Do tad kao pametan čovek koji ne govori dok nema šta pametno reći, ćutite..

 5. Long Dong Silver kaže:

  Aha,mhm…ima 30-tak godina i sve ih maltretira?!!!…Pravdoljube…fertilno je to, fertilno moj pravdoljube….tjah! (smirice se oko 40-te)…tesko je sa njima, ali jos teze bez njih!!!…jbga, cure su to!

 6. Bljak kaže:

   

  pravdoljub:

  Čim se umešala "solidarnost"= sindikat, piši propalo.

   

  Sindikat je odavno izgubio smisao jer je sadržan od podmitljivih i korumpiranih ljudi koji su spremni da prodaju radnička prava za raznorazne privilegije. Radnici nemaju poverenja u njega.

   

   

OSTAVITE KOMENTAR