Krađe znakova i slivnika

U poslednje vreme na meti huligana su rešetke za slivnike, šahte i saobraćajni znakovi. Tokom godine ukradeno je do 400 znakova i više od 50 rešetki na slivnicima a naneta šteta gradu iznosi oko dva miliona dinara. Direktor JP " Direkcije za izgradnju grada", Josip Kovač Striko kaže da je policija uhvatila na licu mesta osobu kako krade slivnik i protiv nje će biti podneta odgovarajuća krivična prijava. Direkcija je do sada podnela nekoliko desetina krivičnih prijava protiv N.N. lica koja kradu ili oštechuju znakove i rešetke na slivnicima. Nepostojanje ili oštećenje saobraćajnih tabli može imati za posledicu i gubitak ljudskog života.
Direkcija za izgradnju grada lepi nalepnice sa upozorenjima koje će biti lepljene na zadnju stranu novopostavljanih saobraćajnih znakova. U upozorenju se navodi da je to kažnjivo delo po krivičnom zakonu Srbije, a kazne za ugrožavanje javnog saobraćaja su do tri godine zatvora.
Ponovo postavljanje znakova košta oko 10.000 dinara, a u Direkciji kažu da su već potrošili 360.000 za postavljanje novih znakova. Šteta gradu za krađu rešetki iznose milion i 500 hiljada dinara.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR