Kradljivac milion evra uhvaćen na mađarsko-srpskoj granici

Nemačka policija, ali i policije polovine evropskih zemalja su danju i noću tražile – pretpostavlja se – državljanina Srbije koji je zajedno sa oklopnim kombijem u Minhenu u četvrtak ujutro ukrao oko miliona evra. Rijad K. (26) je uhvaćen preksinoć kada je peške pokušao da pređe mađarsko-srpsku granicu.

kombi

Rijad je postao najtraženiji kriminalac u Nemačkoj. radio je u bezbednosnoj firmi Prosegur , koja se bavi i transportom novca za banke. Rijad K. je iskoristio jednu od tih šansi – kada je sa kolegama obilazio banke da pokupi novac u džakovima. Kada su kolege izašle iz kombija da preuzmu džak, Rijad je dao gas i pobegao.

Rijad K. je tog jutra, po običaju, sa dvojicom kolega, u blindiranom vozilu firme za obezbeđenje “Prosegur”, gde radi po ugovoru, išao do banaka po novac. Ostao je u vozilu dok su dvojica kolega izašla da bi preuzela evre upakovane u specijalne vreće. Čim su kolege zašle u uličicu Blumenaur i nestale mu iz vidokruga, Rijad K. je dao gas i pobegao u blindiranom kombiju sa novcem.

Prema pisanju nemačkih medija, svedoci su izjavili da su videli žuti “prosegur”, blindirani kombi, kako vozi do ulice Rolf-Piniger. Posle vožnje ne duže od 400 metara od mesta gde je ostavio dvojicu kolega, 26-godišnji državljanin Srbije je na parkingu koji nije vidljiv sa glavnog puta, a blizu je jedne pekare, ostavio transportno vozilo i nestao. Tu ga je, kako se veruje, čekao pomagač i zajedno su izneli novac iz blindiranog kombija. Iza njih je ostalo tek nekoliko novčanica koje su, kako se veruje, ispale iz vreća!

Meštani su kasnije izjavili policiji da su videli dvojicu muškaraca kako užurbano hodaju ulicom i idu kroz park. Pretpostavka istražitelja je da je saučesnik upravo pored parka ostavio drugo vozilo kojim su pobegli.

Policija je odmah blokirala taj kraj, razgovarano je sa meštanima, a forenzičari su detaljno pročešljali teren ne bi li našli trag koji može pomoći u utvrđivanju identiteta saučesnika Rijada K., kao i vozila kojim su pobegli.

U potrazi su učestvovali helikopteri i psi, ali Rijadu K. do preksinoć nije bilo traga.

Hapšen, a dobio licencu za obezbeđenje?!

U petak, dan posle nesvakidašnje krađe, policija je saopštila da je osumnjičeni Rijad K. već poznat, i to takođe zbog krađa i napada. Međutim, napomenuli su mediji u Nemačkoj, ta dela po svemu sudeći nisu bila dovoljno ozbiljna i Rijad K. je nesmetano dobio licencu da se bavi poslovima obezbeđenja novca.

 

vajma.infoKOMENTARI

 1. Pametnjaković kaže:

  Dali zecu da čuva kupus ili vuku da čuva ovce.
  Svejedno.
  A inače, ime Rijad K. baš jako srpski zvuči.
  Pre će biti da je poreklom iz naše južne pokrajine za koju kažu da ipak nije naša, jedino je naša kada je treba zbog nečeg lošeg spominjati ili po nekom zlu.
  Ali ko zna, svugde se nađu neka nespecifična imena i prezimena za određen geografski i nacionalni kraj.

 2. Megille kaže:

  Naši Srbi su jako poznati kao sposobni i dobri radnici u Nemačkoj. Dobar je ovaj tekst da se čuje o nama , A lopovluk? Pa kradu i Nemci ali malo manje ,naši su ipak sposobniji i o tome.

 3. Lenin kaže:

  Ja ne znam,ali mi se čini da su švabe mentalno otkačili.Otkad im baba Merkel uz pomoć čika Đurike puni glavu sa vilkomen politikom,baš rade sve obrnuto od očekivanog.Sledeći potez biti,da će postavit povratnika iz Isisa za komandanta antiterorističke jedinice.A nihovog dželata za glavnog hirurga Minhenske gradske bolnice…Izgleda da od titranja migrantskih jaja skroz na skroz šiznuli. 😀

OSTAVITE KOMENTAR