Kragujevčanin koji obara Ginisov rekord stigao u Suboticu

Goran Nikolić (50) iz Kragujevca, koji je 3. septembra krenuo iz rodnog grada trčeći svakodnevno maraton stigao je i u Suboticu. Cilj njegovog sportsko – humanitarnog pohoda „55 maratona za 55 uzastopnih dana je prikupljanju sredstava za opremu Regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom na čijem je čelu.

maraton

Nikolić želi da obari Ginisov rekord, odnosno da svakodnevno trči 42 kilometara. Kada bude istrčao zacrtanu rutu kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Nikolić će zabeležiti pređenih više od 2.300 kilometara što će biti novi rekord u esktremnim atletskim rezultatima.

Iskusnom maratoncu, koji je bio i član nacionalnog biciklističkog tima Srbije i učesnik dva svetska prvenstva i mnogih regionalnih takmičenja, Subotičani su priredili simboličan doček, a nekoliko kilometara pred ulazak u grad društvo su mu pravili članovi ARK „Tron“ sa Palića.

bv

– Nisam se posebno pripremao za maratone i nisam radio ništa posebno što inače ne radim poslednjih 25 godina. Bila mi je čast da trčim sa vašim sjajnim maratoncima jer je poznato da je Bačka epicentar maratona i da tu žive najbolji srpski maratonci – kaže Goran Nikolić i dodaje da mora da iskoristi priliku i čestita kolegama paraolimpijcima na  osvojenim medaljama u Riju.

– Sudeći  po rezultatima naših paraolimpijaca,pojedinačni sportovi su na visokom nivou, ali nažalost u ekipnim sportovima naših paraolimpijaca nema već decenijama. Mene čekaju maratoni na putu ka Kanjiži, Senti, Kikindi, Zrenjaninu, a krajnji cilj mi je 27. oktobra Budva. Ovo je moj način da promovišem paraolimpijski sport – naglašava Nikolić.

 

BLICKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 3 =