Kranovi nad Prozivkom

Trenutno ih je tri, a ovih dana će biti montiran i četvrti kran koji će upotpuniti sliku Prozivke s kraja 2011. godine. Ukoliko bi smo pravili novogodišnje čestitke sa fotografijama grada iz prethodne godine, na čestitci Prozivke bi se najverovatnije našla neka fotografija slična ovim.

Radovi na bazenima su započeti krajem novembra kada je gradilište dobilo ogradu, a u međuvremenu je urađen dobar deo zemljanih radova. Iskopane su rupe koje se pripremaju za izlivanje temeljnih ploča budućeg bazena. Taj posao je planiran tokom iduće nedelje kada će biti postavljene i oplate.

 

I dok se pripremaju najbitniji radovi na objektu (radovi na temelju), betoniranje uveliko traje na rezervoaru vode, koji se završava ovih dana.

Mesto na kojem će biti mali bazen

Mesto za veliki bazen

Tribine će se nalaziti pored velikog bazena prema šetalištu. Sa te strane će biti i ulaz na bazen ali i svlačionice. Bazen će inače biti uvučen nekoliko metara u odnosu na regulacionu liniju šetališta kako bi se na samom ulazu formirao plato.

 

Pogled na bazen sa ugla Braće Radića i Nade Dimić.

Na šetalištu se uveliko zida.KOMENTARI

 1. Ivica kaže:

  Svaka čast za slike….sve se naježim kad vidim ovako veliko i aktivno gradilište…

  Nego, da li znaš čemu služi onaj manji sivi kran pored šetališta?..Po njegovoj poziciji bih rekao da je tu baš zbog šetališta, ali ne mogu da provalim koja mu je funkcija…

 2. deki85 kaže:

  Bice ovo velika trka. Ako ne zavrse do izbora, pitanje je da li ce ikada zavrsiti. A ako se zavrsi, bice potrebno osposobiti ulicu Dragise Misovica – Blaska Rajica za normalan saobracaj, kao i za autobuse, sto gradske koji ce dovoziti kupace, rekreativce, sto medjugradske.

 3. mesab kaže:

  Samo napred nek se gradi, valjda će započeto biti i završeno, ako ne na vreme ono jednog dana sigurno hoće!

 4. Limun kaže:

  U ovoj besparici se više gradi nego kad smo bili bolje statuirani…

 5. Sasha kaže:

  http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/296688/Otvoren-bazen-u-Kragujevcu

  …samo uporedite cenu i velicinu bazena, u KG olimpijski bazen a u SU mali bazen!?!?!?!?! …al’ se ovde kod nas mulja, pa to je strašno!!!

OSTAVITE KOMENTAR