Krenula izgradnja "Gabrić ćuprije"

Nakon potpisivanja ugovora između grada i investitora, kompanije "Europetrol", počela je izgradnja Gabrić ćuprije.

Slika

Ugovorom se predviđa da "Europetrol" kao donator, obezbedi novac za izgradnju mostića na Prozivci u vrednosti od 8 miliona dinara, a sam mostić će biti izgrađen po rešenju arhitekata Dragane Mijatović i Aleksandra Alavantića.

Ovim se na neki način završava investicija u izgradnju parka na Prozivci koja traje poslednjih par godina i koja će pored spomenika, šetališta, dečijih i sportskih igrališta, novog zelenila, dobiti i vodeni sadžaj u vidu jezerceta sa mostićem preko kojeg će i u budućnosti mladoženja da prenosi mladu ili moža obrnuto.

Slika
Arhitektonsko rešenje

Kuglana i Market

Malo kom Prozivčaninu nije poznato da će u skorije vreme, pored parka dobiti i kuglanu i market u novoizgrađenom objektu invetitora "Razvoj Janić". Novi trgovinski lanac u Srbiji "Super Cort" će po prvi put otvoriti svoj ogranak u Subotici i to na samo 200 m od "Tempa", "Zelene pijace" i "Trgoprometa", a u blizini ovog nasleja se nalaze i "Tuš", "Idea" i "KTC". Da li je Prozivka, naselje od 10 000 stanovnika dovoljna za sve ove markete, vreme će pokazati.

Slika
Na spratu ovog objekta u planu je bowling centar za sve ljubitelje kuglanja.

Slika
Oko 40 novoizgrađenih parking mesta za potrebe novog centra na Prozivci.KOMENTARI

 1. nemanja kaže:

  Nadovezao bi se na to da li je prozivci potreban novi market….hm…. ja mislim da jeste(zivim na prozivci)….spomenuli ste tempo,mislim da je tempo sto se tice snabdevenosti raznolikom robom uzasan,trgopromet je dobar sto se tice cena ali nema veliki asortiman…..zelenac necu da komentarisem jer to nije roba koja se oporezuje samim tim nije ni konkurentna….tus je skup….idea je dobra ali je daleko za dnevne namernice kao i ktc….
  Sve u svemu trziste ne priznaje broj vec kvalitet marketa

  A sto se tice bowling centra on bi trebao da se otvori pocetkom septembra i u sklopu njega ce biti kafic na 200m2….bowling centara u Nemackoj ima preko 1000 pa zasto i jedna Subotica ne bi imala ne jedan nego jos pet…..i da ne zaboravim u prizemlju pored prodavnice Kort ce najverovatnije biti picerija koja je potrebna jednom naselju pout prozivke.

 2. Dreamgirl kaže:

  Potpuno se slažem da je neophodan novi market, pod uslovom da će biti konkurentan asortimanom roba i približan cenama u "Tempu" i "Trgoprometu". Pozicija je odlična, u centru Prozivke, ostaje samo da iskoristi tu prednost.

  I svaka čast za kafić, neverovatno da toliko veliko naselje nema normalan kafić a da to nije kladionica… :yes:

OSTAVITE KOMENTAR

55 + = 60

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: