Krijumčarili 28 migranata

Policajci iz Sremske Mitrovice i Novog Sada uhapsili su dvojicu osumnjičenih za organizovanje nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi, saopštila je policija.

 

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su Bojan B. (25) i Nebojša T. (22), obojica iz Subotice.

 

Oni se terete da su teretnim kombijem od Preševa do državne granice sa Mađarskom prevozili 28 stranih državljana, ali ih je na području Stare Pazove otkrila policija. Krajnji cilj njihovog puta bila je Austrija.

 

Prema izjavama azilanata, trebalo je po dolasku u Austriju, svaki od njih plati po 2.000 evra organizatoru puta.

 

Nakon policijskog zadržavanja, Bojan B. i Nebojša T. su privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, koji im je odredio pritvor do mesec dana. Zbog prekršaja u vezi nedozvoljenog prelaska državne granice, punoletni strani državljani, mahom Pakistanci, kažnjeni su zatvorom od 10 dana, a maloletni upućeni u Centar za azil u Bogovađu.

 

Pojačanom kontrolom legalnosti boravka stranih državljana, pripadnici policije su istog dana otkrili i procesuirali još 16 ilegalnih migranata na području Policijske uprave Sremska Mitrovica.

 KOMENTARI

 1. Nemo kaže:

  Neka se naša policija proseta ponekad Parkom Ferenca Rajhla (a.k.a. peder parku), ili samim centrom grada. 

 2. freelancer kaže:

  U ovom slučaju stvar i nije toliko do policije. Odnosno, nije problem za policiju. Za samo par sati mogu da ih pohvataju kao zečeve i…? Sudija za prekršaje će ih “odrati” za skitnju, kao i svakog “domaćeg” i hajd’ ponovo na ulicu. Problem je negde drugde. Ne poznajem zakone iz te oblasti, ali… Ako si strani državljanin, ako si ILEGALNO ušao u zemlju, ako bez dokumenata besposličariš, skitaš pa i napraviš tu i tamo neku nevolju, onda bi trebalo, bar mislim da bi  trebalo primeniti DEPORTACIJU u matičnu zemlju. Probaj ući BEZ dokumenata, ilegalno u neke uredjenije zemlje, pre ili kasnije sledi karta za kući. U jednom pravcu. Ovi naši domaći “azilanti” ipak ulaze SA pasošem u EU.

  Ranije je bilo pravilo, zakon. TRENUTNO vraćanje po hvatanju. Sedamdesetih godina su Rumuni masovno bežali u SFRJ. Jednom prilikom su otac i kćer (desetak godina) prebegli sakriveni u tenderu (rezervoar za vodu) parne lokomotive onog čuvenog voza Bukurešt – Zagreb – Rijeka (via Subotica). Uhvaćeni su. UZALUD je čovek molio, plakao, klečao, govorio da će ga Čaušeskovi streljati, a nije bio kriminalac… NE. Momentalna deportacija natrag u Rumuniju. Pišem o nečemu čemu sam bio svedok. Od mog oca sam kasnije doznao, čovek je STRELJAN!

 3. nsabi kaže:

  Pa u Subotici se zna i gde su i šta rade. Slobodno se šetaju gradom, pazare u prodavnicama (pekarama, Maxi-u, Trgoprometu, trafikama…), voze se taxijem i redovnom autobuskom linijom. Naša država NEĆE da poduzme maltene ništa po njihovom pitanju, kada politika to zahteva, naprave raciju pohapse deo njih i odvedu a već sledeći dan se brojno stanje dopuni još većim brojem došljaka. To nepoduzimanje nekih krupnih koraka u njihovom rešavanju odgovara onima koji žive od njih (iznajmljuju im kuće, stanove, dižu za njih pare preko Westerna, snabdevaju hranom) a bogami odgovara i policiji koja ih “šiša” kad god ih vidi na ulici ili u taxiju ili u autobusu.

 4. Drobina Robert kaže:

  U pravu si nsabi,nisu oni ljudi krivi za svoju sudbinu no kontam da bi mozda bolje bilo da su negde pod krovom,i za njih,em bi bili pod kontrolom no to zavisi od nadleznih.Ima po subotici raznih objekata koji zvrje prazni a tim jadnicima bi bolje bilo da su i u nekim trosnim objektima no pod vedrim nebom iza Spartaka.

 5. sly kaže:

  ma gluposti, pa juce uvece su kelebijskim putem isli peske  , takozvani azilanti prema granici! zar to stvarno niko nevidi??????? pa ce nama na kraju trebati vize!!!!! 

 6. burazer kaže:

  DRZI SE TOSKE!

OSTAVITE KOMENTAR