Krijumčarili veš i naočare

Carinici su tokom prethodne nedelje, u saradnji sa graničnom policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine razne robe: novih okvira za naočare, ribolovačke opreme, ženskog donjeg veša, sira, maslinovog ulja i tompusa.

Na graničnom prelazu Horgoš, u petak u prepodnevnim časovima, tokom redovne kontrole na ulazu u Srbiju, sprečeno je krijumčarenje oko 450 novih dioprtijskih okvira za naočare, 53 nove mašinice za pecanje, pribor za pecanje, dve nove jakne i dva upotrebljavana mobilna telefona. Ovaj slučaj je specifičan po tome što je otkrivena roba predmet krivičnog dela, jer je utvrđeno da potiče od provalnih krađa koje su nedavno izvršene u pojedinim subotičkim radnjama, piše u saopštenju Uprave carine. Roba je otkrivena u automobilu marke Opel Kadet, zrenjaninskih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin iz Zrenjanina. Osobe koje su se nalazile u vozilu su putovale na relaciji Mađarska-Zrenjanin. Tvrdili su da nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli, ali se nakon detaljnog pregleda ispostavilo da se u prtljažniku nalazi velika količina neprijavljene robe. Ukupna vrednost robe koja je predmet prekršaja je procenjena na gotovo 3,5 miliona dinara.S obzirom na okolnosti slučaja, protiv prekršilaca će biti podignuta i krivična prijava, zbog čega je sve predato u dalju nadležnost kriminalističke policije, navodi se u saopštenju.

 

 

 

Carinici su na graničnom prelazu Kelebija, na ulazu u Republiku Srbiju otkrili veliku količinu luksuznog, ženskog donjeg veša čija je vrednost procenjena na gotovo 8 miliona dinara. Veš je otkriven u kombiju marke „Fiat Dukato“, gornjo-milanovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin iz Gornjeg Milanovca. Na postavljeno pitanje šta ima da prijavi za carinsku kontrolu, putnik je izjavio da ima lični prtljag i stvari za kućnu upotrebu, a detaljnom analizom je prtljažnog dela kombija između prijavljenih  aluminijumskih vrata i stranice kombija pronađena je neprijavljena roba u najlon kesama.Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, dok je roba zadržana do okončanja istog.KOMENTARI

 1. mihajlo kaže:

  svercuju u svercerskim torbama  :mrgreen:

 2. gost kaže:

  Ovo mi je najbolje

  sprečeno je krijumčarenje………….. dva upotrebljavana mobilna telefona. 

 3. Aleksa kaže:

  @gost

  Promakla Vam je glavna poslastica – sumnja se da krijumčarena roba potiče iz

  provala u subotičke prodavnice, dakle ukradena roba je prvo prenešena u

  inostranstvo pa se iz inostranstvo krijumčarila nazad u Srbiju. Bravo!

 4. Kirdžijaš kaže:

  Ne virujem da bi s ovim švercom mogli bogzna šta zaradit.To su sitne ribe.

OSTAVITE KOMENTAR