Kritikuju i Bunjevci

Pored Saveza vojvođanskih Mađara, uoči izbora za nacionalne savete manjina, koji će se održati 6. juna, i predstavnici tri izborne liste za Nacionalni savet Bunjevaca izrazile su u sredu nezadovoljstvo zbog načina imenovanja članova stalnog sastava biračkih odbora u Subotici.
Iako neuobičajeno u vreme kampanje, nosioci Bunjevačke narodne liste, Saveza bačkih Bunjevaca i liste Bunjevci za Bunjevce su se ujedinili i istakli da je zajednički problem to što nemaju nijednog stalnog člana u odborima na biračkim mestima, pogotovo ako se uzme u obzir da se članovi biraju nasumice, na predlog gradske komisije.
– Ovo je pokušaj DS da diriguje putem upliva u nacionalne savete i sa takvom namerom imenovani su ljudi u biračkim odborima – smatra Mirko Bajić iz BNL. – Nemoguće je da na 71 biračkom mestu nema nijednog kandidata sa naših lista.
Vođe bunjevačkih političkih partija kritikovale su i način na koji se dele glsački listići, ističući da je slanje poštom jedini objektivan način obaveštavanja građana.
– Nema nikakvog smisla da aktivisti koji su sakupljali potpise za izborne liste sada dele glasačke listiće, i tako direktno imaju uvid u dokumentaciju nacionalnih izbornih spiskova – naglasio je Nikola Babić iz SBB.

Povezane vesti:
Saopštenje Pokreta mađarske nade
DSVM bez liste za Nacionalni savet
SVM: DS se meša u izbor nacionalnih savetaKOMENTARI

  1. coyote kaže:

    Ozbiljno se zakuvalo.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: