Krivična prijava protiv vlasnika Azohema

Pripadnici Policijske uprave u Subotici podneli su krivičnu prijavu protiv Peđe M.(42) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela Zloupotreba službenog položaja i Zloupotreba ovlašćenja u privredi. U saopštenju policije se navodi da se  sumnja da je Peđa M. kao odgovorno lice AD “Mala Bosna“, tokom 2009. i 2010. godine, sačinjavajući ugovore o zajmu, izvršio prebacivanje novčanih sredstava sa računa AD “Mala Bosna“ na račun svojih preduzeća DOO “Peđa komerc“ i DOO “Azotara“, a pozajmice nije vratio.

 

Takođe u toku 2009. godine Peđa M. je sačinjavajući ugovore o preuzimanju duga, sa računa AD “Mala Bosna“, vršio i plaćanja prema raznim preduzećima i bankama a u ime “Azohema“. Postupajući na ove načine naneo je štetu AD “Mala Bosna“ i njenim manjinskim akcionarima u ukupnom iznosu od 228.340.289,00 dinara.Takođe se sumnja da je Peđa M. novčanim sredstvima AD “Mala Bosna“ izvršio plaćanje kredita preduzeća “Univerzal holding“ iz Beograda Niškoj banci iako između ova dva preduzeća nije postojala poslovna saradnja, čime je preduzeću “Univerzal holding“ pribavio korist u iznosu od 7.609.300,00 dinara, piše u saopštenju policije.

 

Predsednica Privrednog suda Ilona Stajić kaže da su poverioci tražili da se pokrene stečajni postupak za firme „Azohem“ i „Azotara“, ali do ročista se veruje da će vlasnici izaći sa reprogamom preduzeća. Inače, u Privrednom sudu u Subotici je preneto 154 predmeta iz prošle godine, primljeno 329, u radu 483 i nerešeno 186 za prvih šest meseci.KOMENTARI

  1. Neno kaže:

    Svaka cast,samo ih hapsite,puna je Subotica takvih….

OSTAVITE KOMENTAR

58 + = 60

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: