Krštenje žirafice – Emily

U subotu, 25. septembra 2010. u Zoo vrtu Palić održano je svečano krštenje bebe žirafe. Kuma dvomesečne ženkice je Anna Catharina Olbrich kćerka direktora Tondach kompanije gospodina Martina Olbricha. Devojčica je za žiraficu odabrala ime Emily.
Razvoj Zoo vrta ne bi bio moguć bez naših saradnika, poslovnih partnera i prijatelja. Kompanija Tondach, čiji crepovi krase krovove upravne zgrade i zgrade za žirafe, će nesebičnom pomoći učestvovati i u pokrivanju krova buduće štale za konje. Ugledne zvanice, poslovne partnere i prijatelje vrta pozdravio je i generalni direktor kompanije Tondach, gospodin Ištvan Jenei.
Svečanosti su doprineli Garden kvartet i učenici O.Š. Miroslav Antić koji su recitovali pesme sa temom žirafe.
Mala žirafa je svečanost propratila sa ne preteranim zanimanjem i odahnula je kada se razišla gužva od znatiželjnih posetilaca, dok su ponosni roditelji Nik i Žofi svoju pažnju poklonili ukusnoj travi i sa novog sprata vidikovca potsećali su na sitne životinje a ne kolose od 4 metra.

Slika

SlikaKOMENTARI

 1. sever kaže:

  Kako je ružan naslov vesti "krštenje žirafice" ispada da je sveštenik krstio životinju???

 2. baldhawk kaže:

  kakve to veze ima?

 3. Lansky kaže:

  Onomad je folk pevačica Vesna Rivas krstila kučiće u crkvi. Svega ima.

 4. covek iz mase kaže:
  sever napisao:Kako je ružan naslov vesti "krštenje žirafice" ispada da je sveštenik krstio životinju???

  kakav komentar?!

 5. sever kaže:

  Naslov vesti jeste stvarno ruzan. Nista lose u mom komentaru, ako sam nekoga uvredio svojom komentarom – izvinjavam se.
  Mozda vam nije poznato ali zivotinje se ne krste. Ko ne veruje neka pita bilo kog hriscanskog svestenika u gradu.
  Ne bih zeleo da prisustvujem krstenju a da se zivotinja "krsti" pored mene ma ko bila kuma. To sto je u ovoj naopakoj zemlji sve moguce i sto je nekakva nadri pevaljka Rivas krstila kucice ne znaci da je to u redu i da nam treba biti uzor.

 6. djomla kaže:

  Sever, svaciji stav se ceni, nemate razloga da se izvinjavate. ;)

  Citajuci vas komentar meni je na pamet pala misao: "Bas da vidim kako bi neko okupao ziraficu u svetoj vodici" :wasntme:

  P.S.
  Zoo vrt stvarno radi dobre stvari i na uredjenju i na promociji samog vrta i na zastiti ugroženih zivortinja, a ovo je samo jedan deo citave te price.

 7. Mirjana Alapović kaže:

  Pošto ste se ovako raspisali moram da dodam i ja koju reč.
  Krštenje žirafice nije podrazumevalo nikakav religiozni običaj već davanje imena ovoj životinji. Sveštenih lica nije bilo prisutno.
  Mnogi bi sada verovatno mogli reći da životinjama ne treba davati ni imena, ali svi mi imamo ili smo imali kućne ljubimce!
  Pošto se nismo setili sinonima za krštenje na srpskom jeziku koji podrazumeva davanje imena ostalo je ono što je napisano.
  Imenovanje je nekima palo na pamet ali imenuju se direktori, funkcioneri, inaugurišu se kraljevi….
  Ako se neko seti reči koja davanje imena bolje opisuje od reči krštenje neka nam javi i sledećom prilikom ćemo tu reč i iskoristiti.
  Poenta cele priče je zapravo uspešno razmnožavanje ovih lepih, iskoristiću osobinu koja nije samo ljudska, i ljupkih životinja.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 23 = 27

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: