Krv, znoj i zadovoljstvo

– Još jedan pakleni dan. Kao što se i očekivalo ugostio nas je jedan od najtežih ispita na ovogodišnjem reliju. Dine, dine, i samo dine, pesak na sve strane… Pustinjski pakao… Baš ono što mi najmanje odgovara, jer moj motor je teži gotovo četrdesetak kilograma od onih koji „jašu” konkurenti, a to po peščanim talasima donosi daleko više problema. Ipak, sva iskušenja i nedaće prošao sam uz mnogo truda i sa najmanje problema. Motor je funkcionisao besprekorno i to je najvažnije, jer video sam mnoge koji su ostali zaglavljeni, izgubljeni, u kvarovima, ili bukvalno primorani da prose koji decilitar goriva – objašnjava Gabor Sagmajster specijalnom izveštaču Predragu Milinkoviću.
Slika
– Danas ponovo istovetna iskušenja. Ko preživi, ostaće u karavanu, ko ne, reli će za njega biti okončan. Apsolutno sam spreman za nove izazove, vraćamo se u Argentinu i verujem da ću ostvariti prevashodni cilj, a to je da u Buenos Ajresu prođem kroz cilj. Nije ni malo lako, ali je zato zadovoljstvo pred kratkotrajni san još veće. Ovo je ono što želim, znoj, krvi i zadovoljstvo – ističe Gabor.
Važno je završiti Dakar. Nije bitno na kom mestu. Do sada je već 80 motociklista odustalo, to govori koliko je teško ovo takmičenje. Hoću na podijum ponovo da izađem sa zastavom moje zemlje. To je najlepši osećaj. Svi koji stignu na cilj, pojave se na podijumu i oni su junaci.
Slika
Najpoznatije svetsko reli takmičenje se vozi u 14 etapa a na njemu učestvuju takmičari sa svih kontinenata. Vozači su podeljeni u nekoliko kategorija preći će preko Anda i kroz pustinju Atakamu, a nekoliko etapa vozi se po pesku.
Ukupno 430 prijavljenih vozila se nalaze u četiri kategorije – automobili, kamioni, motocikli i kvadrovi.Gabor Sagmajster iz Subotice vozi motocikl KTM. Trka će se završiti 16. januara do kada će vozači u Argentini i Čileu preći stazu dugu 9.500 kilometara.KOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Gabor Sagmajster je 10. etapu završio na 54. mestu sa vremenom od 4 sata, 47 minuta i 26 sekundi. Sagmajster je u ukupnom plasmanu 63. sa 20 sati i 19 minuta zaostatka za prvoplasiranim Komom. Ukupno je 67 takmičara još u trci u konkurenciji motora.

  2. Mc kaže:

    Sad bi vec mogao malo da mu ga da po gasu ako hoce da ostvari zacrtani uspeh !

OSTAVITE KOMENTAR

+ 73 = 78

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: