Krvavo jezero

Krvavo jezero je najbliže Paliću i sa njim je povezano otokom Begom. Ono je ovalno, plitko, voda je slatka i prikuplja slanu vodu okolnog, delimično muljevitog tla. Voda odlazi kroz jarak, prvo ka severu, a posle na istok, ka Ludaškom jezeru. Za vreme leta u ovom jezeru se namnože neke vrste crvenih algi, koje se posle isušivanja naslažu i kao crvena rđa pokrivaju dno udubljenja pa zbog toga ovo jezero nosi naziv Krvavo.
Spada u mala jezera koja se brzo zabaruju i polako iščezavaju. Ono se naziva još i Omladinsko jezero jer se kraj njega nalaze paviljoni podignuti za učesnike nekada aktuelnih Omladinskih radnih akcija.

Slika
Slika je preuzeta od Master-a.

Ovo jezero kao i Ludaško, namenjena su vidovima turizma kao što su ekoturizam i etnoturizam i aktivnostima kao što su posmatranje ptica (birdwatching) i obilazak zaštićenih delova prirode.

Postoje neke priče po gradu da će se u blizini ovog jezera nalaziti Kazino. Uostalom, trebalo bi da se ceo ovaj potez, oko Omladinskog jezera i duž Kanjiškog puta, turistički više obogati raznim sadržajima.KOMENTARI

  1. Emili kaže:

    Da li je krvavo jezero krvavi

OSTAVITE KOMENTAR

+ 76 = 82

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: