Kuća strave za kuce i mace

Živeli su u malim kavezima i sanducima celog svog života. Spavali su i jeli u svom izmetu i mokraći. Neke od maca su bile u potpunom mraku.

anima hordasenje (1)

Scenu iz pakla zatekle su nedavno aktivistkinje „Anime“ u jednoj kući u Aleksandrovu. Spasili su 8 maca i 2 psa iz kuće čija vlasnica ima poremećaj u ponašanju poznat kao HORDAŠENJE.

Aktivistkinje, uz slike na svom fejsbuk nalogu opisuju strašne scene koje su videli:

„Spasili smo 10 životinja iz kuće u kojoj su živeli u malim kavezima i sanducima celog svog života. Spavali su i jeli u svom izmetu i mokraći. Neke od maca su bile u potpunom mraku u sobi u kojoj godinama nije čišćen izmet i mokraća i u kojima smo mi dok smo ih hvatale i spasavale dobile trovanje amonijakom a ne možemo zamisliti kako je njima bilo da žive tamo.

Jedan pas je živeo u malom kavezu u kome nije mogao da ustane a drugi pas je ziveo u mračnom drvenom sanduku na gomili izmeta. Komšije su za ovu ženu i njenog sada već pokojnog muža znali godinama. Neki su čak pričali da životinje gaje, goje i prodaju Kinezima sa ishranu. U kući je intervenisala i policija, inspekcije, komunalna policija. Pokrenuti su prekršajni i krivicni postupak ali životinje su i dalje ostale tamo. U toj kući, u tom paklu su životinje umirale godinama. Šta su sve preživljavali samo oni znaju. S obzirom da je vlasnica kuće psihijatrijski bolesnik i da ima poremećaj u psihijatriji poznatiji kao hordašenje, sigurni smo da će ponovo skupljati zivotinje i ponovo ih mučiti na ovaj način. Da se to ne bi desilo tražićemo od Centra za socijani rad da se pokrene postupak oduzimanje poslovne sposobnosti i da se smesti u ustanovu. “

anima hordasenje (6)

anima hordasenje (7)

anima hordasenje (3)

anima hordasenje (5)

anima hordasenje (4)

anima hordasenje (8)

anima hordasenje (9)KOMENTARI

  1. Pravdoljub .. kaže:

    Majko mila,ovo je zlo.

  2. Stipan kaže:

    Ima i ljudi koji zive u takvim uslovima samo sto niko ne pazi na njih i ne obraca paznju. Okrecete glavu. A ovamo se zalite kad vidite zivotinje…

  3. Esmeralda kaže:

    Čovek ne mora da bude bogat da bi kuću i dvorište držao čistim i urednim. Stipane, ako znate nekog da drži svoju ( ili tudju) decu ili roditelje u kavezu i mraku-prijavite! Imate dosta mogućnosti, sigurna sam da Vi obraćate pažnju pa i znate kome da se obratite ( napr. Centru za socijalni rad, Crvenom Krstu, Caritas-u ).Ne okrećite glavu!

OSTAVITE KOMENTAR