“Kumova svastika” izabrana za najbolju reklamu

Web sajt www.lumiere.rs istraživalo je najinteresantnije reklame u Srbiji koje ostavljaju najveći utisak. U anketiranju putem Facebook-a učestvovalo je 50 muškaraca i 50 žena  uzrasta od 19 do 56 godina, različitog zanimanja i obrazovanja. Kao najbolja i najinteresantnija reklama izabrana je Infostudova reklama za njihov sajt poslovi.infostud.com pod nazivom “Kumova svastika”

 

Iako bi se na listi najboljih reklama ženske populacije ova reklama našla tek na sedmom mestu, glasovi muškog dela ispitanika izveli su ovaj promo spot  na prvo mesto naše top liste. Infostudova kampanja o neodgovornom zapošljavanju je po ispitanicima “realna i istovremeno tragikomična slika našeg društva danas”, a mi dodajemo da je ovakav način kotiranja očigledan dokaz da je istina najbolja promocija.

 

Reklamu je radila subotička advertajzing agencija Eighty Four Frames na čelu sa Nemanjom Pavlovićem koji za naš portal objašnjava kako je došao do ideje za ovu reklamu: ” Pokušali smo da sagledamo realno stanje u problemu zapošljavanja pa smo kroz šaljiv ali istinit način prikazali kako sistem zapošljavanja funkcioniše kod nas. Želeli smo takođe da skrenemo pažnju i svim poslodavcima. Moram da napomenem da sam jako zadovoljan i da je veliki uspeh što je ovako relativno mala i nova agencija uspela da se izbori sa velikim agencijama na tržištu, i po glasovima publike naša reklama ostvari bolji uspeh od nekih velikih domaćih brendova”.

 

Da podsetimo, ova reklama je nastavak reklame  koja je dobila i priznanje TABOO marketing magazina za najbolji reklamni spot u Srbiji za mesec februar 2012. godine. Više o tome pročitajte ovde.

 

U ovom istraživanju, neke od reklama koje su se plasirali na niže mesto su reklama za Sportingbet, Siti&Vitki, reklama za Jaffa keks… Ostala mesta možete pogledati na sajtu lumiere.rs

 

 

 KOMENTARI

  1. joj kaže:

    hahaha bas je dobro 🙂

OSTAVITE KOMENTAR