Kup Srbije u minifudbalu u Subotici

U Subotici će narednog vikenda biti odigran finalni turnir Kupa Srbije u minifudbalu, na kojem ćemo dobiti novog šampiona naše zemlje. Prvi put, pravo nastupa imaće i igrači iz prve futsal lige Srbije.

“Turnir se održava 27. i 28. juna u Sportskom centru Prvomajska u samom centru Subotice. Učestvuje šest gradova – Beograd, Novi Sad, Subotica, Čačak, Šabac i Kragujevac, koji će poslati svoje najbolje predstavnike na turnir. Imaćemo ukupno 12 ekipa na turniru, koje će biti podeljene u tri grupe sa po četiri tima”, rekao je Zoran Zdravković, član Srpske asocijacije minifudbala.

Pored finalnog turnira, na kojem ćemo dobiti novog šampiona Srbije, u Subotici će se igrati i Biznis kup u minifudbalu, odakle će najbolji timovi izboriti plasman na Evropski Biznis kup u Antaliji od 15. do 19. oktobra.

“Imajući u vidu da je Srbija od samog starta u svim takmičenjima učestvuje sa maksimalnim brojem ekipa, i da se odazvala na svako takmičenje Evropske federacije, mi ćemo imati najmanje četiri mesta na Biznis kupu, tako da će prvak svakako ići svakako na Biznis kup, i ostale ekipe koje budu izrazile zainteresovanost, ići će sa nama u Antaliju”, rekao je Jovan Vasilijević iz Srpske asocijacije minifudbala.

Pobednik Kupa Srbije u Subotici predstavljaće našu zemlju na Evropskom prvenstvu koje bi trebalo da se odigra u Slovačkoj, u Košicama, od 7. do 14. novembra.

Liga šampiona je odložena, dok će Evro kup biti igrano u Italiji, u Riminiju od 2. do 6. septembra.

 

RTSKOMENTARI

  1. Ledenjak kaže:

    Covid zna da naš mali fudbal nije na prodaju Zato je i obećao viši rang onome ko ga prevari Publika se ne pita ,ona je tu da se popune praznine u statistici.

OSTAVITE KOMENTAR