Kupatilo celo, sad je plavo belo (renoviranje stadiona)

Zasijale su nove pločice i slavine u kupatilima na Gradskom stadionu a tu je i cerada koja će produžiti tunel od igrališta prema svlačionicama. To je rezime onoga što je urađeno tokom februara u nastavku renoviranja subotičke arene.

 

Ima još dosta toga da se dovede u red, da bi na ovom mestu bez nelagode mogli da dočekujemo sportske goste iz zemlje i inostranstva ali je dobro da je među prvim stavkama bio “mokri čvor”, da se vidi da nam je higijena najvažnija.

 

Cerada je bila jedan od uslova FSS da bi se ovde igrale prvenstvene utakmice. Izlaz igrača sa travnjaka, po nekad zna da bude neprijatan za igrače jer ima dana kada gledaoci moraju da  iznesu  fudbalerima neke činjenice a i da im pošalju po nešto vazdušnim putem (Mojne u vugla!)

 

Opšti je utisak da su radovi završeni solidno i da su korišteni kvalitetni materijali. Gradski funcioneri su poručili da će se nastaviti sa faznim sređivanjem stadiona iako određeni problemi sa upravljanjem objektom i dalje ostaju. Dobro bi bilo kada bi nekoliko radnika stalno vodili brigu o održavanju i tekućim problemima koji mogu da se rešavaju odmah. Mada u svom nazivu nosi pridev gradski, stadion je vlasništvo republike. I pored toga, brigu oko njega će nastaviti da vodi grad, tako da gradski oci za leto najavljuju rebalans budžeta u kome će se tada naći i novac za stubove koji će nositi reflektore. Ove godine atletska staza dobija novi tartan, betoniranje tribina će biti nastavljeno, pa je sada izvesno da će naredni meseci doneti puno toga što dugo nedostaje našem stadionu.KOMENTARI

 1. djordje kaže:

  E, ovo je sasvim ok !

 2. Limun kaže:

  Super super odradjeno samo ko će da ih gadja iza te cerade kada nema tribine hehe 

 3. gorki kaže:

  ovo nije ništa od onoga što je obećano,znači reflektori,semafor i stolice na sve četiri strane i jednom za svagda da se reši problem…

 4. djordje kaže:

  Limun – Seti se utakmice sa Partizanom i konflikta igraca Partizana sa domacim  navijacima …..

 5. warrior kaže:

  pisalo je da ako nema reflektora nema fudbala. da nije ovo malo spinovanje, kako to danas zovu. Ne kazem da nije trebalo srediti svlacionice, ali igrace se ili nece, ili kupuju vreme.

 6. Norman Bejts kaže:

  Pretpostavljam da je cerada postala uslov nakon jesenje utakmice sa Jagodinom 😎

  Stadion je u takvom stanju da više nisam siguran da li mi teže pada to što ne znam koji je rezultat kada okasnim na utakmicu ili to što se po kišnim danima kući vraćam blatnjav.

  Da sam na mestu nadležnih, pitao bih nekoga da li je tartan u nekoj nijansi plave boje skuplji od onoga najčešće boje, a ne bih se libio ni da potražim i nekog prirodnjaka u potrazi za rešenjem problema samog travnatog terena koji se nalazi u užasnom stanju.

 7. djomla kaže:

  Ovo što se desilo u februaru je samo početak onoga što stadion očekuje ove godine.

  Da ne dužim:

  1. Reflektori su obezbeđeni tek početkom godine, stoga tih 10 miliona za te stubove nisu u budžetu, ali to ne znači da neće biti nakon rebalansa na leto. Samo lud može da propusti takav poklon FSS.

  2. Tokom proleća, nastaviće se sa betoniranjem tribina, ali stolice (koliko ja znam) još uvek nisu obezbeđene. 

  3. Kako je već najavljeno, sekretarit za sport Vojvodine će odrešiti kesu za atletsku stazu. Sam tartan je crn i on se farba nakon postavljanja. Nije loša ideja da se ofarba u svetlo plavu.

  Inače sama činjenica da se prostorije greju na TA peć dovoljno govori u kakvom je stanju stadion.

 8. gorki kaže:

  1.Samo luda osoba može da dopusti da pozorište stoji u ovom stanju već godinama tako da ovo sa stubovima nimalo nije izvesno

  2.Samo ludaci mogu da dozvole da se godinama NEZNA rezultat utakmice koja je u toku zbog nepostojanja semafora

  3.Samo ludaci mogu da betoniraju tribine a da nemaju želju i mogućnosti da ih popune stolicama,znajući da po uefa standardima nema stajanja na betonu

  Treba oštrije nastupiti pa će se nešto i pokrenuti a pločice i lavaboi to kako je neko već napomenuo jeste zamazivanje očiju

  Kritika ide pre svega kompletnoj lokalnoj samoupravi zagazili smo duboko u 21 vek a mi se tešimo pločicama.I zašto ne bi Tole nabavio te stubove i stolice makar na svakoj ispisao ime svoje firme.

 9. Shtrokavi kaže:

  @gorki Ajde molim te prestani da mracis i da lupetas.

  Malo povezi 2 sa 2 i razmisli glavom a ne dupetom. FSS (Tole) je obezbedio reflektore za stadion a na gradu je da postavi stubove i da obezbedi struju.

  A to sto pricas za semafor i tribine, samo dokazuje da mozes na prste da nabrojis koliko si puta bio na stadionu. Kada pricamo o pozoristu, ne mozes to da poredis, pozoriste je specifican slucaj i mnogo veci projekat koji zahteva uloge grada, pokrajine i republike, postavljanje stubova za reflektore je visestruko jednostaviji posao nego pozoriste.

  Sledeci put, dodji do svih informacija, razmisli, formiraj misljenje pa onda pisi.
  I nauci gramatiku…

  Svaka cast za uradjeni posao na stadionu, malo po malo i bice lep i funkcionalan stadion. 

 10. a sad nama sprej u ruke! kaže:

  Sada bi bilo lepo uzeti sprejeve i ispisati po kupatilu, stadionu, svlacionici i kucama navijaca,cisto da se istaknu : POSEBNI! Zasto pisati po tudjim kucama, pisite po svojoj,kad ih toliko volite!!!!! Da se lepo kazni klub i naplati krecenje svake kuce koju su ispisali polupismeni i nepismeni posebni! i tako svaki put!

 11. glibavi kaže:

  ono što mi jako bode oči jeste reklama na kraju tunela gde stoji F.K.”Zlatibo2r voda spartak” (namerno spartak malim slovima) jer ako je ovo renoviranje izvršeno parama subotičkih poreskih obveznika zašto stoji reklama fudbalskog kluba iz Horgoša kada je lepo moglo da stoji Gradski stadion … i kada smo kod renoviranja zar je moguće da je veći prioritet bio da se spreme svlačionice privatnom klubu kako bi taj isti privatan klub ispunjavao uslove za takmičenje a da se subotička deca koja su u mlađim kategorijama kao i atletičari skidaju u svlačionicama koje jedva ispunjavaju osnovne uslove … cccc … i voleo bih da mi Lansky ili Đomla saznaju koja firma je bila izvođač radova … a o reflektorima ne bih da komentarišem jer sam već svoje mišljenje izneo na drugom portalu … nemojte pogrešno da me shvatite jer ja bih voleo da Subotica ima savremen stadion sa stolicama, reflektorima, semaforom i pokrivenim tribinama ali ne da bi sve to koristio privatan klub već da bih na njemu igrala naša deca i neki budući subotički talenti (isto važi i za atletiku …)

 12. Tea Pec kaže:

  sve je ovo lepo i bilo je vreme da se sredi ali ona Tea Pec malo kvari utisak

 13. djomla kaže:

  gorki, razumem tvoju želju da Subotica dobije gradski stadion, veruj mi to isto želimo i svi mi, ali ta priča oko stadiona je ipak krenula nekim pozitivnim tokom.

  Zašto?

  Godine su prolazile a da se ništa, ali ništa nije uradilo po pitanju stadiona. U vremenu kada se ne zna čije je, niko ne želi da uloži dinara. Pare nisu hteli da daju ni za najobičniju neonku. Zato je tako i oronulo sve…

  Kasnije je pokrenuta inicijativa za potpunu rekonstrukciju stadiona. Napravljeno je i idejno rešenje o kojem smo pisali, a koje je pokrenulo vodu na usta svim ljubiteljima fudbala.

  https://www.gradsubotica.co.rs/idejno-resenje-gradskog-stadiona/

  Na sreću svih nas, nije se krenulo u realizaciju. Jer da jeste, posle prvih ozbiljnijih radova sve bi stalo i imali bi još jedan slučaj “Narodno pozorište” ili “Y krak”. Decenije bi nam trebale da se izvučemo iz toga.

  Ipak je odlučeno da se ovaj i ovakakv stadion doteruje u meri u kojoj je to moguće. On mora da ostane funkcionalan i da živi, ali se isto tako građevinski radovi moraju fazno odvijati kako bi se uslovi poboljšavali. Na taj način ćemo kroz par godina doći do nečega što se može zvati “stadion”. To je jedini i ispravni put ka rešenju ovog problema jer grad i dalje koči veliki finansijski problemi u centru.

  Ako se ove godine tribine presvuku betonom i postave reflektori za jesenji deo sezone 2013/2014, te se tokom leta presvuče ateltska staza u određenoj meri će se promeniti slika o stadionu. Tada se može planirati da se u 2014. postavi semafor i stolice, te da se zameni dotrajala ograda, a da se 2015. napravi parking, uvede grejanje, i opravi loža i prostorije za novinare. itd…

 14. gorki kaže:

  Pretpostavljam da svi imamo istu želju da jedan od najvećih gradova u Srbiji dobije ozbiljan a ne tralala stadion.Da odgovorim onome koji neznam koga štiti da koliko ja vidim kad god sam otišao na stadion semafora nije bilo tako da mi je nejasna njegova konstatacija da semafor funkcioniše na stadionu?!To da sam nepismen znam i sam netrebaju me podsećati ni štrokavi ni glibavi.Moram reći da meni kao subotičaninu i navijaču Spartaka nije nimalo bitno da u profesionalnom odnosno prvom timu igra bilo koji subotičanin ukoliko svojim kvalitetom nije to zaslužio.Postoji Bačka,Palić itd pa tamo nek se igraju oni koji nemaju kvalitet za superligu,tako da konstatacija subotička deca i sl.nikakve veze nema sa profesionalnim klubom.A ta priča Horgoš ili ne Horgoš to apsolutno nikog ne zanima.Nek dođu ljudi iz Zanzibara i donesu lovu da mi budemo prvaci i koga će onda interesovati to.Iz iskustva znamo da je mnogo obećavano za stadion, ponavljam nek je bilo čije vlasništvo(republike, grada, pokrajine, privatnika) taj stadion ostaje tamo gde jeste i služi će opštem dobru našeg grada.Inače da su najvatreniji navijači Spartaka imali baš toliku želju da se reši  pitanje stadiona sa par demonstracija i peticija  ispred gradske kuće to bi bilo po kratkom postupku rešeno…

 15. BlueMarine kaže:

  sta fali sa TeA peci?greje to bolje nego radijator 🙂

 16. svajcarac kaže:

  extra

 17. MM kaže:

  Okej je što se sada krpi kad nema para za novi stadion, ali je ovo isto kao kad krpite raspalu zastavu 101, i nakon svih ovih ulaganja će prosto biti veoma daleko od modernih standarda.

  A na ono djomlino da smo svi balavali (a posebno ne ljubitelji fudbala jer bi imao atletsku stazu) na onaj projekat sto se pojavio mogu samo da se nasmejem, sigurno bi bio bolji od trenutnog stanja (sta ne bi bilo), ali je to projekat na nivou 60-ih godina proslog veka, bilo bi obicno bacanje pare.

  Nasi strucnjaci izmisljaju toplu vodu, a samo je potrebno prekopirati uspesne modele iz razvijenijih zemalja.

OSTAVITE KOMENTAR