Kupci iz Mađarske kupuju sve

Najveća potražnja je za jagodama, mladim krompirom, prehrambenim proizvodima, “Pionirovim“ čokoladama, tekstilnom robom i obućom, koji su u susednoj Mađarskoj od tri do pet puta skuplji nego na tezgama subotičkog buvljaka. Nakupci iz Mađarske uglavnom se hvataju za džep za jeftiniju robu, koju u svojoj zemlji mogu da prodaju i tri puta skuplje.

Slika

Kod nas moderne haljine i majice koštaju od četiri do osam evra i kupcima iz Mađarske se isplati da dođu u Suboticu i kod nas nabave robu koju u svojim buticima prodaju po višestruko većoj ceni. Ali, dok se kupac iz Mađarske odluči na kupovinu potrebno je mnogo preznojavanja. Za njih je velika uvreda ukoliko im se ne spusti cena makar sto forinti i uporni su u cenkanju dok ne popustimo – kažu na Buvljaku.

Mađarski kupci u Subotici kupuju i parfeme, originale koji su kod njih i 50 odsto skuplji, a gužve prave i pred tezgama sa sportskom opremom.

Zakupci tezgi tvrde da je dobrom pazaru doprinela i reklama “Tržnice“ koja se “vrti“ i u Mađarskoj, pa kupci dolaze već upoznati sa cenama i ponudom ovog “šoping mola“ u Subotici.

SlikaKOMENTARI

 1. rasho357 kaže:

  gospodin lansky nas više nemože nisačime iznenaditi. prilozi su mu odlični i kada vidim da je prilog potpisan tim imenom obavezno ga pročitam. nisam nestrpljiv a ni bezobrazan samo bih ga podsetio na temu starih naziva ulica u bajmoku….sa poštovanjem

 2. ... kaže:

  lepo je to,ali zar je moguce da se vracamo nazad…
  cveta siva ekonomija i jos su svi odusevljeni …
  idemo svi na buvljak ponovo i neka udari inflacija,embargo da se vratimo jos nazad,umesto da nudimo turisticku ponudu ili lep obilazak grada i palica…

 3. Samo kazem.. kaže:

  Treba pogledati ulazak madjarskih drzavljana u Srbiju,posebno se vidi subotom ujutru,preko prelaza Kelebija,normalno prvi docek koji imaju je policijska patrola,koja ih kontrolise kao da je opsadno stanje u drzavi,druga stvar sto sam neki dan pricao sa nekim madjarima,koji neznaju sta je burek,jer naravno niko ne moze ni da im kaze ili ponudi.. Sve u svemu,totalno neprofesionalno od nas.. Treba da im se ponude razni restorani,butici i ostale stvari.. Sto se tice turizma,to im ne treba jer je turizam kod nas katastrofa.

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: