Kupi pa plači

Čini se da trgovci koji organizuju takozvane besplatne večere i promocije na kojima potom gostima prodaju neku robu odnedavno imaju i novu taktiku. Umesto u restoranima počeli su da ih organizuju u svojim poslovnim prostorijama, a razlog je više nego jednostavan – u tom slučaju kupac ne može da ono što je pazario vrati prodavcu i zatraži svoj novac nazad.

 

To potvrđuju i u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine. Naime, Zakon o zaštiti potrošača sve promocije, večere, druženja, i to najčešće u restoranima, tretira kao kupovinu na daljinu, odnosno van poslovnih prostorija i postavio je potrošačima pravo da se u roku od dve nedelje predomisle. Ali…

 

Trgovac ima pravo da aktivnosti promocije svoje robe ili usluga organizuje kako u svojim poslovnim prostorijama tako i izvan njih. Ukoliko prilikom organizovanja promocije u poslovnim prostorijama trgovca dođe do zaključenja ugovora, potrošač prema Zakonu o zaštiti potrošača nema pravo da jednostrano raskine ugovor u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora, odnosno od dana potpisivanja porudžbenice – navodi Vesna Novaković, načelnica Odeljenja za zaštitu potrošača u ovom ministarstvu.

 

Zato je osnovni savet kupcima da dobro razmisle pre nego što bilo šta na promocijama u prostorijama firme odluče da kupe jer predomišljanja kasnije nema. A ukoliko pazare na promociji u nekom restoranu ili kod nekog prijatelja u stanu, na raspolaganju im je rok od dve nedelje za promenu odluke.KOMENTARI

 1. ........... kaže:

  Dok je ovaca, biće i novaca.

 2. timot kaže:

  Dali isti plaćaju porez i ostale dažbine ???

   

 3. goran kaže:

  ma naravno,ubise se od placanja poreza 😆

 4. csangli kaže:

  ma kaki porez sta tije prodaju jaje za vbubrege  cista varka  
  👿   👿

 5. gost kaže:

  vidim da su i “vrhunska” kozmetika LR radi totalno na crno svercuju je iz madjarske a uskoro zasluznima stizu i vozila. Prodaju proizvode bez ikakve kotrole bilo dermatoloske, radioloske …. kakve vec sve kontrole da postoje. 
  A da stvar bude jos gora uskoro najvredniji clanovi lanca dobijaju i automobile. Nisam ja protiv toga da se nagrade najvredniji ali majkumu moze li tako prestizna kompanija priusiti registraciju firme u srbiji i poslovanje kroz legalne tokove. Da stvar bude jos gora sve je na bazi multilevel marketinga pa ce mnogi odplakati prvih 100 eura ulozenih.

OSTAVITE KOMENTAR