Kvalitet jezerske vode

Kako se navodi u saopštenju DOO Park Palić, na osnovu rezultata laboratorijskih ispitivanja i stručnog razmatranja Zavoda za javno zdravlje Subotica, od dana 25.05.2010. godine, tri uzeta uzorka jezerske vode, sa Ženskog štranda, Muškog štranda i Vikend naselja, utvrđeno je da dva uzorka odgovaraju zahtevima iz Uredbe o klasifikaciji voda, te su vode podesne za kupanje, rekreaciju i sportove na vodi, dok je u uzorku uzetom na Ženskom štrandu, utvrđeno prisustvo indikatora fekalnog zagađenja, što sa higijenskog i zdravstvenog aspekta predstavlja rizik za kupanje i rekreaciju.
Zavod za javno zdravlje Subotica, će svake dve nedelje vršiti ispitivanje uzoraka jezerske vode, te će DOO Park Palić blagovremeno informisati javnost o rezultatima analize i uticaju istih na bezbednost kupanja.

Trenutno je procesu utvrđivanje stanja opreme na Termalnom bazenu, sistema rada geotermalnih bušotina, procesa korišćenja termalne vode, kao i izgleda i funkcionalnosti bazena. Isto tako, vode se pregovori sa NIS-om o optimalnoj varijanti prenosa nadležnosti održavanja bušotina i prodaje termalne vode korisnicima. Od rezultata prethodno navedenih aktivnosti zavisi da li će i kada Termalni bazen početi sa radom.KOMENTARI

 1. Markes kaže:

  Katastrofa. Kod zenskog ima bakterija a kod muskog je kao cisto??? Pazi da vam ne poverujem.

 2. Dreamgirl kaže:

  Rezultati laboratorijskih ispitivanja i stručnog razmatranja, Zavoda za javno zdravlje, Subotica, od dana 10.06.2010. godine, uzoraka vode uzetih sa tri lokaliteta jezera, ukazuju na postojanje koliformnih bakterija što sa higijenskog i zdravstvenog aspekta predstavlja rizik za kupanje i rekreaciju na vodi, te se ne preporučuje kupanje u jezeru.

 3. mateus kaže:
  Markes napisao:Katastrofa. Kod zenskog ima bakterija a kod muskog je kao cisto??? Pazi da vam ne poverujem.

  Kod Ženskog DS drži kafić pa kako da bude prljavo? :puke:

 4. Markes kaže:

  Kad neko čita tekst između redova…

OSTAVITE KOMENTAR

55 + = 63

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: