Laban: Građanima i javnim preduzećima u Subotici podeljeno 30.000 litara natrijum hipohlorita

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban zahvalio se danas velikom broju privrednika i pojedinaca iz tog grada koji su svojim donacijama, u epidemiji korona virusa, pomogli subotičku bolnicu i lokalnu samoupravu, navodeći da je na taj način nabavljena i pomoć koju je dobilo blizu 15.000 subotičkih penzionera čija su primanja ispod 30.000 dinara, saopšteno je danas.

Laban je rekao i da je Subotica prva u Srbiji kao lokalna samouprava počela proizvodnju natrijum hipohlorita i da je iz te proizvodnje podeljeno oko 30.000 litara natrijum-hipohlorita za dezinfekciju površina građanima, obrazovnim ustanovama i ustanovama kulture, institucijama socijalne zaštite, kao i javnim preduzećima.

„Sve svoje resurse usmerili smo u dva pravca: da zaštitimo zdravlje i živote građana s jedne strane, i da sačuvamo ekonomiju, s druge strane. Rukovođeni takvim pristupom, a uz sve propisane mere zaštite, nismo stajali sa radom na najvećim projektima koje smo započeli. I u otežanim uslovima teku radovi na Pozorištu, na rekonstrukciji ‘Zelene fontane’ i na izgradnji spa centra“, rekao je Laban.

Sekretar sekretarijata za društvene delatnosti Subotice Jasmina Stevanović je rekla da su lokalna samouprava i Кrizni štab snabdeli i osnovne škole i 50 objekata predškolske ustanove „Naša radost“ svim potrebnim zaštitnim sredstvima kako bi u potpunosti bili spremni za početak u skladu sa Instrukcijama i smernicama propisanim od strane nadležnog ministarstva i merama Vlade.

„Prema podacima koje imamo, odziv dece je za sada svega 50 procenata u odnosu na prijavljeni broj. Očekuje se da će on iz dana u dan biti sve veći, a najbitnije je da smo obezbedili sva potrebna sredstva za nesmetan rad i zaštitu zaposlenih i učenika u kontekstu normalizacije uslova i nastavka rada“, kazala je Stevanović.

 

BetaKOMENTARI

 1. ludilo kaže:

  Labane….najedi se go..na. Daj boze da su ti ovo zadnji meseci na celu grada. Losije gradonacelnika Subotica nikada nije imala. Došo brdjanin da nas uci kako se vodi grad.

 2. Rax kaže:

  Ali je pakete penzionerima zaboravio da podeli. Nadam se da ce se penzioneri, koji nisu dobili udruziti i tuziti labana.

 3. Djordje kaže:

  ludilo@- pseudonim ti je odličan,lepo te opisuje. Čovek je uradio više nego mnogi pre njega. Od kada nam obećavajuY krak? on ga je završio. Brzo će zelena fontana i akva park….a ti i dalje budi u svom ludilu;)

 4. Oki kaže:

  @đorđe
  Sa Y krakom on nema nikakve veze, 30 godina se gradio auto-put, Horgoš-Novi SAD da bi bio kompletan.
  A ovo ostalo baš i nije nešto. Gradonačelnik koji bude 4 godine radio na infrastrukturi u gradu zaslužuje da mu se čestita na njegovom radu. U Subotici takav još nije bio.
  Svi u kompletu su radili samo u svom ličnom interesu.

 5. Penzioner kaže:

  Šta je sa asfaltom Jovana Mikića? Nije dosta što se skupio i uzduž i popreko nema ni bankine al mesto toga ima rupa da jadni judi ako neprimete recimo od vode može da polože točkove i drugima vrtove pa i sebi. Dali je to normalno? Niko to ne idi ili neće.?Fala,!

 6. Anonimni kaže:

  Penzionerka

 7. Manda kaže:

  @ ludilo : Baš me zanima odakle je ovaj ‘čova’ se dotepao u Suboticu da bude gradonačelnik ?

 8. Nedotepan kaže:

  Dotepao se dotepenac, Mando, da se dotepao iz Čakovca ili okoline, sigurno ti ne bi smetao i ne bi bio dotepenac. Ili se na vašem jeziku kaže dotepenec, nisam baš siguran?

 9. Oki kaže:

  @manda
  A jel vam možda Saša Vučinić više odgovarao?
  E pa i ako jest’ i ako nije, i on je dotepanac, i to sa Kosova.
  Za razliku od njega ovaj Laban je pre završio škole pa se onda dao u veliku politiku.
  I došao bez kučeta i mačeta, a sad se lepo uhlebio.
  Za jednog pica-pekača, koji čak (mislim nisam siguran)ni srednju školu nije na vreme završio, već naknadno kad je polupao šerpe i lonce 5 oktobra.
  A sve ostale škole je završavao gle čuda dok je bio gradonačelnik, a posle kad si je obezbedio sebi slobodnu zonu” Mali Bajmok” e onda je i visoke škole završio.

 10. nebojsa kaže:

  Ma ajde bre

 11. Cvetic kaže:

  On je vise osramotio nas grad nego sto je bilo sta dobro uradio. Kakav nam je gradonacelnik koji tuce i psuje ljude u svojoj kancelariji, kakvu je on to skolu zavrsio?

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =