Laban obišao pozorište

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima obišao je juče radove na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji zgrade Narodnog pozorišta. Nakon završetka VIII/2 faze, krajem 2020. godine, kako je najavljeno, u pozorištu će moći da se igraju predstave.

Uz zahvalnost izvođačima na lepo urađenom poslu i kvalitetnim materijalima koji su korišćeni, gradonačelnik Laban je istakao da su u ovaj projekat, započet pre skoro dve decenije, Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i grad Subotica uložili značajna sredstva.

“Od 2003. do 2016. godine u realizaciju projekta investirano je oko 950 miliona dinara, a od 2016. do 2019. godine, kroz VI, VII, VIII/0 fazu, utrošeno je 634 miliona dinara. Sredinom novembra ove godine, grad Subotica je pokrenuo postupak Javne nabavke za VIII/1 fazu. Nakon sprevedenog postupka javne nabavke, dobili smo izvođača radova koji će imati na raspolaganju 200 kalendarskih dana za završetak radova. Visina ugovorenih radova iznosi 597 miliona dinara, od čega je težište radova na opremanju velike pozorišne sale scenskom tehnikom”, naveo je Bogdan Laban.

U 2020. godini, dodao je, za VIII/2 fazu, opredeljena su sredstava od 880 miliona dinara, što je, kako je rekao, veoma važno da se obezbedi nastavak radova u kontinuitetu.

“Posle završetka VIII/2 faze, krajem sledeće godine, u ovom prelepom objektu moći će da igraju pozorište predstave. Subotica jeste bila poznata po projektima započetim pre više decenija, ali, kao što vidite, uspešno ih rešavamo. Na naše veliko zadovoljstvo, već krajem sledeće nedelje, posle skoro tri decenije u funkciju će biti stavljen “Ipsilon” krak, saobraćajnica koja će teški teretni saobraćaj izmestiti iz centra našeg grada”, naglasio je gradonačelnik Laban.

 

RTVKOMENTARI

 1. I.S. kaže:

  Gledajući forografije pozorišta, tačno možemo videti napredak i kvalitet radova u Morinju. Znači i tamo je ovaj lepi mermer. Takve su boje zidovi. Toliki su prozori. Aha, ovakva je i stolarija. I osvetljenje i laminat je lep…
  Ovo toliko kasni, jer prvo izvođačeva ekipa mora da ode dole, malo poradi tamo, pa se vrati da nastavi ovde. Isto je i sa materijalom. Kamion dva ovde, kamion dva, tri, četiri tamo…
  Kada bude gotovo, znaćemo da se u Morinju može letovati. Biće tamo kraj Kotora i lepa zelena fontana, od komada neke stare koje su neke budale htele da bace. Zamisli Žolnai keramika, čuvena. Pa to bi tako lepo leglo u Morinju. Malo manja fontana po gabaritu, taman kada se proberu oštećeni elementi…

 2. ludak kaže:

  Vidi se na slikama u zadnje vreme da je bas propao. Neko ce reci da je smrsao ali tacno se vidi po izrazu lica da nije to vise onaj Laban. Nesto mu se desava u glavi, bog je ljut:-)

 3. STeve kaže:

  Dulic obecao, Laban zavrsio, i sta sad?
  Nisam pristalica gepekera, vec uvek ukazujem na istu sustinu – da ovde nema ozbiljne opozicije (sto su dokazali i za vreme dok su bili na vlasti).

 4. punisher kaže:

  ljudi kad ce otvaranje Y kraka? sad ce nova godina

 5. Jevremovic kaže:

  STeve
  A oboje savetovao “Pekač pica”.

 6. I.S. kaže:

  @Ludak, mora da ga je kao iskrenog vernika u Vođin lik i delo i kao iskrenog poklonika programa stranke SNS pogodilo što ga vođa ne zove na poklonjenje kada svraća u Suboticu. Nije ga pozvao da mu se pridruži u vinariji. Pa ga nije zvao ni kada je došao da obiđe SNS Jugend. A ovoga to pogađa. Ne spava, ne jede, muči se…

 7. whisky boy kaže:

  Ova vest je namestaljka kao sto je Kjubrik lazirao americko iskrcavanje na Mesec.Nemoguce je da je imenovani krocio u pozoriste i da je nasao ulaz! Mora da su ga uneli!

 8. Miroslav kaže:

  Laban (i) su u teškoj ili komplikovanoj situaciji, a i istina je izbila na površinu i sad se gicaju,kako da izdaju trenutne gazde i zaštitu potraže na drugoj strani a bez posledica.Nije lako naročito kad se obećaš ozbiljnim igračima.

 9. Sava kaže:

  Labane bolje je da si kao “Srbin” išao na sabor u Nikšić.Milo bi te sigurno pustio iz njemu znanih razloga.

 10. Gligorije kaže:

  LABANE, sta se desava ili ne desava sa akva parkom na palicu? Niko da se izjasni povodom toga????

 11. . Cvčak kaže:

  @ Sava : Milo nije tamo on sa Vučkom upravo dogovara novu đamahiriju-‘mali šengen’…Navodno -mađar Orban će graditi ogradu oko tog malog šengena…

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: