Laci creva i začini

Ladislav Hušnjak, osnivač i vlasnik porodične firme na Karađorđevom putu, trgovinske radnje „Laci creva i začini”, posluje tek dve godine, ali je na tržištu odmah postao konkurentan, jer svoju raznovrsnu robu isporučuje brzom poštom, a odnedavno rade i kućnu dostavu!

laci creva

Specijalizovana trgovinska radnja „Laci creva i začini”, Ladislava Hušnjaka, otvorena je 2014. godine, bavi se prodajom robe sezonskog karaktera, opreme i namirnica neophodnih za svinjokolj, roštiljanje, pravljenje zimnice i slično. Subotičani u toj radnji mogu pazariti mnogo toga, čega nema u drugim prodavnicama. Uz pomoć brata i sina, uspeva samostalno i na vreme da snabde tržište robom iz svog bogatog asortimana, svakodnevno podižući nivo organizovanosti uz konstantnu implementaciju i praćenje kvaliteta i bezbednosti, vodeći se strategijom pružanja kompletne usluge klijentima.

ladislav

                                                      Ladislav Hušnjak

—Iz ponude izdvajamo soljena svinjska creva, kolagen – dimopropusna creva, začinske smeše, noževe… U asortimanu se takođe mogu naći i prehrambeni proizvodi za potrebe domaćinstva u toku čitave godine, kao što su proizvodi od kozjeg mleka, kvalitetna stona vina, prirodne voćne rakije, začini, kaže Ladislav Hušnjak.

Trgovinska radnja je u sistemu PDV-a, stoga poseduje i robu za dalju prodaju, kao i za mesarske radnje i preradu mesa. U mesarskom programu nude bogat izbor aditiva, emulgatora, sojinih proizvoda, začina, prirodnih i veštačkih omotača.

—U našim krajevima, poznata je tradicija da krajem novembra sugrađani započinju sezonu svinjokolja. Subotičani pokazuju veliko interesovanje za opremu iz naše ponude, jer je svinjokolj posebno karakterističan za naš grad i okolinu. S obzirom da sezona traje samo tokom zimskih meseci, osmislio sam ekstra ponudu i dodatni asortiman robe, koji nudim svojim kupcima tokom cele godine. Najveći potrošači su obični građani, zatim sitni lokalni mesari, odnosno manji prerađivači, ne samo iz Subotice već i okoline. Robu najviše isporučujemo brzom poštom, a nedavno smo uveli i kućnu dostavu, objašnjava Lacika.

Neposredni i ambiciozni pristup potrošačima i kvalitet robe koju ima u ponudi našeg sagovornika čini drugačijim i prepoznatljivim.

—Trudim se da mušterijama prenesem znanje koje sam stekao iskustvom i da im udelim koristan savet. Najviše sam naučio od moga oca, zatim poznatog mesara Ivice iz Bikova i prehrambenog tehnologa, Barne. Naša strategija se odnosi na pružanje kompletne usluge klijentima, naglašava Ladislav.

Od značaja je napomenuti vid saradnje koju trgovinska radnja „Laci creva i začini” nudi neafirmisanim proizvođačima.

—Otvoren sam za saradnju sa svim proizvođačima koji nemaju svoj prodajni objekat uz uslov da moraju biti registrovani kao poljoprivredno gazdinstvo i da poseduju deklaraciju o ispravnosti robe. Takav vid saradnje trenutno imam sa jednim od proizvođača kozjeg sira, čiju robu i izlažem u svom prodajnom prostoru, kaže Ladislav.

Sastavni deo delatnosti specijalizovane trgovinske radnje jesu posete manifestacijama, raznim festivalima i dešavanjima, koja su usko povezana sa delatnošću kojom se i Ladislav bavi, a koja su mu pomogla da se posluje prema svetskim standardima, u pogledu kvaliteta robe, te da u posao uključi i marketinški uspešne „poduhvate”, koji su mu u startu poslovanja omogućili osvajanje kupaca i razvoj poslovanja.

 

Subotičke novineKOMENTARI

  1. milje kaže:

    Bravo Cila, samo nastavi tako.

  2. Andrija kaže:

    Bravo, Laci! Ako je neko zasluzio da se za njega procuje to ste Vi. Sem asortimana, tu je i jedan srdacan covek koji svima stoji na usluzi! Puno srece u daljem radu!

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 1 =