Deca i knjige – Lagunini saveti za zabavu sa decom

Do sada smo često pisali i prenosili tekstove o tome koliko je važno da deca budu okružena različitim knjigama, da im one budu dostupne, i o tome da sigurno među bogatom ponudom naslova za decu postoji baš ona koja će zainteresovati čak i ono dete koje ne pokazuje interesovanje za čitanje.

Naš je savet da čitate sa decom! Odvojte vreme da to zajedno radite bilo tako što će svako uzeti svoju knjigu, ili tako što ćete im vi čitati. Sva istraživanja pokazuju da čak i deca koja samostalno čitaju knjige vole da im roditelji čitaju.

Od 20. do 29. marta, na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs,  popusti na sve knjige za decu i tinejdžere.

Preporuke redakcije Lagune:

Serijal o Persiju Džeksonu za ljubitelje avanture i fantastike. Za uzrast od 11 godina. Ako ste pomislili da samo dečaci čitaju o ovakvim avanturama, prevarili ste se! Ovo vole i devojčice. Da ne pominjemo da Persi Džekson podseća na jednog veoma veoma popularnog književnog junaka… Ako vi ne znate o kome je reč, vaše dete će znati!

Knjiga za kreativne ili one pune energije sa kojom ne znaju šta će. Neka cepkaju, štrićkaju, crtaju, verovali ili ne, ovu knjigu treba cepati! Ako se dete ustručava, počnite vi, sjajno ćete se zabaviti!

Za male mudrice koje ne žele da gube vreme već da ga iskoriste tako što će utvrđivati gradivo, ovakve knjige će biti prava poslastica.

Najmlađi mogu da se igraju kockama, brojevima, rečima ili da savladavaju svet oko sebe uz ove nežne slikovnice:

A ova zabava može da podstakne i vaše vijuge i moć posmatranja, nemojte misliti da je to obična dečja igra.

Obožavaoci serijala, jeste li znali da postoji ovaj „Godišnjak“ po kome može da se crta, žvrlja, boji, dopisuje…?

I još mnogo, mnogo toga…

A kako bi bilo da se porodično zabavite ovim eksperimentima? Ne zahtevaju komplikovane sastojke, a prave čudesne efekte! Na svakoj radionici se deca oduševe.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

29 + = 32