Dokumentarni roman o ruskoj vojnoj tajnoj službi

Pred čitaocima je druga knjiga iz serijala „Profesori smrti“ Dejana Lučića, koja nosi naziv „Ruski protokoli“. Autor nas vodi u novu špijunsku avanturu, pisanu u obliku dnevnika-trilera, čiji je junak ruski tajni agent Oleg Dolgorukov, svedok i akter važnih obaveštajnih operacija u Siriji, Srbiji, SAD i Francuskoj.

„’Ruski protokoli’ su dokumentarni roman o ruskoj vojnoj tajnoj službi GRU, koja pobeđuje lukavošću, ne koristeći silu već pamet“, kaže nam autor Dejan Lučić. „Tajni agent Oleg Dolgorukov je parnjak britanskom Bondu, za koga možemo da navijamo a da ne osećamo grižu savesti. ’Ruski protokoli’ otkrivaju ko i kako ubija u celom svetu one koji stanu na put satanistima. Ovo je serijal posle koga će za godinu dana uslediti i nastavak ’Francuski lavirint’“, najavljuje Lučić.


Da je ova knjiga autentična priča garantuje general GRU-a Viktor Filatov, koji je vrlo zadovoljan „Ruskim protokolima“:

„Dejan Lučić je jedini pisac špijunskih romana koji je u Rusiji održao predavanje mladim obaveštajcima GRU-a u Sankt Peterburgu 2015. godine, kada je i dobio nagradu Biblioteke ’Majakovski’. To znači da moje mlade kolege iz vojne tajne službe Dejana Lučića doživljavaju kao vrlo važnog pisca i poznavaoca struke!

Druga knjiga serijala ’Profesori smrti’ vodi u novu avanturu, pisanu u obliku dnevnika-trilera, čiji je junak ruski tajni agent Oleg Dolgorukov, moj mladi kolega kome je život namestio da bude svedok, ali i akter važnih obaveštajnih operacija u Siriji, Srbiji, SAD i Francuskoj.

’Ruski protokoli’ su hronologija koja obuhvata period od skoro deset godina, tokom kojih su ubijeni čelnici Službe Jurij Ivanov i Igor Sergun, u Siriji, a u Njujorku predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin.

U ’Ruskim protokolima’ ćete otkriti ko poručuje i izvršava ubistva dobrih ljudi širom sveta.

Dejan Lučić u ovom trileru otkriva i najveće tajne Rusije: članovi carske porodice Romanov nisu ubijeni, a izvršioci prevrata Lenjin i Trocki bili su ljubavnici.

Ruski protokoli su slovenska špijunska saga koja najviše podseća na serijale špijunskih filmova, kao što su oni o Džejmsu Bondu i Džejsonu Bornu, samo što je ‒ istinita“, rekao je o knjizi general Filatov.KOMENTARI

  1. Goran kaže:

    Veliki pozdrav za Dejana Lučića.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 5 = 13