Dopunjeno izdanje knjiga o Crvenoj zvezdi i Partizanu

I dok čekamo nove utakmice, možemo iskoristiti vreme da još bolje upoznamo naš omiljen fudbalski klub, ili njegove večite rivale.

Prošlo je pet godina od prvog izdanja knjiga „Crvena zvezda, moj fudbalski klub“ i „Partizan, moj fudbalski klub“, i otad se mnogo toga promenilo. Zato je Bojan Ljubenović, autor ovih knjiga, odlučio da najvrenijim fanovima crveno-belih i crno-belih predstavi dopunjena izdanja ovih knjiga.

Da bi nekoga voleo, najpre moraš da ga upoznaš. Tako je u životu, a tako je i u sportu. Ove knjige pomoći će ti da saznaš najvažnije podatke iz prebogate istorije svog omiljenog fudbalskog kluba.

Hiljade utakmica odigrala je Crvena zvezda. Njen dres nosili su neki od najboljih igrača koje je svet video. Pobeđivali su i gubili, radovali se i tugovali. Sa njima i milioni navijača. Kroz pobede i poraze išli su dostojanstveno, poštujući i sebe i protivnike. Tako su stvorili Crvenu zvezdu, evropskog i svetskog šampiona.

Saznaćeš kako je nastao Partizan i koje su njegove najveće utakmice, ko su njegovi najbolji igrači i zašto se za druge navija a Partizan se voli. Ako dobro načuljiš uši čućeš huk sa Partizanovog juga, pobedničke pesme navijača i osetiti tugu zbog propuštenih šansi.

„Od prvog izdanja do danas dosta toga se promenilo. Dres naših najpoznatijih fudbalskih klubova nosilo je mnogo novih igrača, odigrane su značajne utakmice, oboreno nekoliko klupskih rekorda. Crvena zvezda je dva puta učestvovala u Ligi šampiona, Partizan je osvojio nove domaće trofeje, od crno-belog dresa oprostio se legendarni Saša Ilić“, rekao je Bojan Ljubenović i dodao: „Sve to nas je navelo da objavimo novo, prošireno izdanje ovih knjiga, sa pregršt novih fotografija i podataka. Svoje mesto među koricama dobili su neki novi junaci stasali sa obe strane Topčiderskog brda. Ipak, jedna stvar se nije promenila, a to je naša želja da kroz ove knjige promovišemo sportsku i navijačku kulturu, fer-plej, poštovanje rivala i ljubav prema fudbalu. Verujemo da će nove generacije navijača Partizana i Crvene zvezde uživati čitajući ove knjige.“

Uz ove knjige svi će naučiti da biti navijač znači voleti svoje, a poštovati druge, kao i da bez velikih sportskih protivnika ni sam ne možeš postati veliki.

Jezgrovite istorije velikih klubova „Crvena zvezda, moj fudbalski klub“ i „Partizan, moj fudbalski klub“, namenjene mlađoj publici, navijačima i mladim sportistima, ali i starijim čitaocima koji će se prisećati najznačajnijih događaja iz istorije klubova, možete pronaći od 16. aprila u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.KOMENTARI

  1. adkersu kaže:

    Da bi nekoga voleo, najpre moraš da ga upoznaš. Tačno tako. Dva najveća fudbalska mućkaroša u Srbiji – populatne “sestrice”. Udarajte minuse, ali je danas to tako.

OSTAVITE KOMENTAR

79 + = 88