Društvena igra “Sveznalkov rečnik”

Učenje i razumevanje poslovica uopšte ne mora da bude teško! Naprotiv, kada se uči kroz igru, znanje se lakše usvaja. To je bila i osnovna ideja kreativnih ljudi koji su osmislili edukativnu društvenu igru „Sveznalkov rečnik: Poslovice i izreke“.

U igri postoji 60 karata – 30 karata je sa ispisanim poslovicama kojima nedostaje jedna reč, na drugih 30 su slike tih reči koje nedostaju u poslovicama. Tu su i pravila i objašnjenja za igru, koja na potpuno originalan način doprinosi boljem poznavanju našeg nasleđa i razvijanju moždanih vijuga!

Deca uživaju u igri „Sveznalkov rečnik: Poslovice i izreke“. „Ova igra može da se igra od 15 minuta do celog sata, zavisi od broja učesnika“, kaže Aleksandar, glumac i jedan od autora igre. „Pokušali smo da napravimo igru koja će da podstakne i roditelje i bake i deke da se igraju zajedno sa decom. Na početku je i potrebna asistencija nekog od starijih ko će pratiti igru, brojati poene i tumačiti poslovice.“

Objašnjenja svih poslovica data su u uputstvu za igru.

„Početna tačka bile su nam ’Vukove poslovice’ koje su poređane po azbučnom redu. Neke su zastarele, neke poznate, a neke zanimljive i slikovite, ali smo ih zaboravili. Napravili smo izbor i uz pomoć lektorke dodali edukativnu crtu“, rekao je Aleksandar.

„’Sveznalkov rečnik’ razvija ne samo kreativnost već i strpljenje i empatiju, podstiče bolje opažanje i asocijativno povezivanje. Kad radimo sa decom, vidimo da postoji potreba da se pomogne nekome ko možda sporije dolazi do rešenja“, rekla je Ivana Mitrović, producent Jutjub emisije „Sveznalkov rečnik“, iz koje je poteklo Lagunino izdanje.

„Sveznalkov rečnik: Poslovice i izreke“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.KOMENTARI

  1. (ba)laban kaže:

    Kad sam pročitao naslov pomislio sam da je neka sprdnja na račun Vučića… znate ono: “SVEZNALKO”.

    Srećom, pa je u pitanju nešto potpuno normalno i korisno.

OSTAVITE KOMENTAR