Fenomen Bakmanovih priča

Na Laguninoj Top-listi beletristike čak tri knjige istog autora nalaze se u prvih deset.

Reč je o Fredriku Bakmanu (rođen 1981) koji je karijeru započeo kao jedan od najpoznatijih švedskih blogera i kolumnista. Debitovao je u književnosti 2012. godine, kada je objavio međunarodni fenomen Čovek po imenu Uve.

Čovek po imenu Uve je preveden na četrdeset četiri jezika a snimljen je i Švedski film po ovom romanu koji je nominovan za Oskara 2017. za najbolji strani film.

Neobično smešni, dirljivi i mudri, Bakmanovi romani su odiseje običnih ljudi i zadivljujuće priče o svakodnevnoj hrabrosti. Fredrik Bakman je dosad napisao pet romana – svi su dobili pohvale kritike i postali međunarodni bestseleri – i jedno delo iz oblasti publicistike.

Već u junu u prodaji će se u izdanju Lagune naći još jedan njegov roman „Put do kuće svakog jutra sve je duži“. Onako kako to samo on ume, Fredrik Bakman ovde daje nežan prikaz borbe starog čoveka da zadrži svoje najdraže uspomene, kao i načina na koji njegova sudbina utiče na njegove najbliže.

 

 KOMENTARI

  1. croat kaže:

    Bakmanove knjige se citaju sa lakocom i perfektne su da vam uvesele dan! Ako vam se Bakman dopao sigurno ce vam se dopasti i Jonas Jonasson, autor takodje iz Svedske koji pise slicnim stilom i njegova knjiga 100 godina star covek.

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 1 =