Gužva na književnom susretu

Sala  Bioskopa „Eurocinema“ na Otvorenom univerzitetu bila je mala u  četvrtak 20. decembra da primi  svu decu koja su želela da se upoznaju  sa piscem Urošem Petrovićem, koautorom programa „NTC sistem učenja”. Druženje kroz  kreativnu interaktivna radionica za učenike osnovnih škola organizovala je Fondacija „Danilo Kiš“, ustanova za omladinsku kulturu i stvaralaštvo.

Uroš Petrović piše knjige za decu i mlade koje pomeraju granice u savremenoj srpskoj literaturi. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, sve više postaju omiljenim štivom i za odrasle.

Petrovićeve zagonetne priče  su jedna od osnovnih NTC tehnika koje podstiču razvoj funkcionalnog znanja i pomažu ranom otkrivanju darovite dece. Tako su kroz interaktivnu radionicu deca bila u prilici da rešavaju Petrovićeve zagonetke.

O atmosferi na ovom druženju i broju prisutnih najbolje govore fotografije. Još jednom se pokazalo da milenijalci, ako im je nešto dovoljno zanimljivo, mogu da se na književnom susretu dobro provedu, nađu inspiraciju za sopstvenu akciju i stvaralaštvo i sa druženja ponesu sjajne utiske. Posle zvaničnog dela susreta Petrović je dugo potpisivao knjige i fotografisao se sa učenicima subotičkih osnovnih škola.

Uroš Petrović je za Lagunu objavio šesnaest knjiga i sve su među najčitanijim naslovima za decu i mlade, te redovno doživljavaju nova izdanja i prevode na druge jezike.

Najnovija knjiga Uroša Petrovića

 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 4 = 13

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: