Hiljadu godina ruske istorije – „Priča o Rusiji“ Orlanda Fajdžisa

Prica o Rusiji

 

Veliki poznavalac Rusije Orlando Fajdžis neodoljivo govori o pričama koje su oblikovale prošlost zemlje – i o tome šta nam kažu o njenoj sadašnjosti.

Rusija je kao nijedna zemlja duboko podeljena oko pitanja sopstvene prošlosti. Način na koji su Rusi pričali priču o sebi i usput je menjali ključan je aspekt njihove istorije, kulture i verovanja. Da bi se shvatilo šta budućnost nosi Rusiji – da bi se razumelo šta aktuelni događaji znače za Rusiju i svet – potrebno je rasplesti ideje i značenja te istorije.

„Priča o Rusiji“ Orlanda Fajdžisa jasni je reljef energičnih likova koji čine bogatu rusku istoriju i čije priče ostaju izuzetno važne za shvatanje najveće zemlje na svetu – od krunisanja šesnaestogodišnjeg Ivana Groznog u svećama osvetljenoj Sabornoj crkvi, preko Katarine Velike, koja u zelenoj uniformi jaše da uhapsi svog muža u njegovoj palati, do poslednjih dana Romanovih.

Divno napisana i zasnovana na znanju prikupljanom čitavog života, „Priča o Rusiji“ je nezaobilazno delo velikog pripovedača ruske istorije: sveobuhvatno, napeto, majstorsko.

Orlando Fajdžis je nagrađivani pisac i istoričar, predavač na koledžu Berkbek Londonskog univerziteta i na koledžu Triniti Univerziteta Kembridž. Rođen je u Londonu 1959. i diplomirao je istoriju na Kembridžu. Objavio je devet bestselera o ruskoj i evropskoj istoriji. Njegova dela prevedena su na više od trideset jezika.

„Priča o Rusiji“ je u prodaji od četvrtka 10. avgusta u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

11 + = 13

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: