Još jedno uspešno Veče knjige u Subotici

„Jubilarna, dvadeseta Noć knjige prošla je odlično – zadovoljno kaže Melinda Bajagić, poslovođa knjižare Delfi na Korzou. – Verovatno je mnogo doprineo i novi, klimatizovani i veći prostor te je atmosfera u knjižari bila prijatna pa su posetioci opušteno birali naslove koje će čitati ovoga leta.“

Najviše, bez premca, kako kažu u obe subotičke knjižare Delfi, kupovala se Jelena Bačić Alimpić tj. njen novi roman „Njegove bele rukavice“. Tu je zatim Bakman sa novim romanom „Put do kuće svakog jutra sve je duži“, ali su se kupovali i ostali njegovi romani. Tražen je i „Nož“, najnoviji, dvanaesti roman u serijalu o Hariju Huleu,  jednog od najboljih pisaca krimića Ju Nesbea.  Novi roman Vanje Bulića “Teodorin prsten” takođe je dočekan s nestrpljenjem, a među prodavanijima još su bili i “Vatra i krv” autora Džordž R.R. Martina i “Černobiljska molitva” Svetlane Aleksijevič. Što se tiče drugih izdavača, izbor knjiga je bio jako šarolik.

Pisac Slobodan Vladušić imao je svoju publiku i stvarno je to bio praznik knjige – zaključuje Melinda.

Knjižara Delfi u tržnom centru STOP SHOP u Noći knjige beleži tri puta veći promet od uobičajenog, iako poslovođa Goran Bajčetić kaže da je očekivao i veću posećenost. Međutim, vreo dan i novi prostor opredelio je kupce više u centar grada.

I ovde se najviše prodavala Alimpićka, Bakman, ali i roman Lusinde Rajli  “U senci maslina”. Stalni posetioci ove knjižare danima unapred su rezervisali svoje naslove tako da su ih u petak čekali spremni paketi.

I bila je to Noć knjige, dvadeseta po redu, a svaka je, kažu, uspešnija od prethodne.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 6 =