Kad đavoli polete

Kad đavoli polete

 

Književnik Vladimir Kecmanović, autor bestselera „Kainov ožiljak“, „Osama“ i „Top je bio vreo“, napisao je novi roman.

„Kad đavoli polete“ je roman o zlostavljanju dečaka i izostavljanju mnogih reči. Jer Kecmanović je majstor da od nenapisanog i ćutnje stvori čudo likova i priče.

Svojevrsnu mešavinu drame i trilera odlikuje osoben Kecmanovićev stil, način tematizovanja odnosa glavnih junaka, majstorsko i nenametljivo oslikavanje današnjih prilika i sudbine njegovih likova. „Iako smešten u drugačiji vremenski i prostorni kontekst, roman ’Kad đavoli polete’ doživljavam kao mlađeg brata romana ’Top je bio vreo’“, kaže autor. „Iako je jedan od dva glavna junaka ovog romana stariji od glavnog junaka ’Topa, s obzirom na vreme koje je proteklo, i Mladen iz ’Đavola bi bezimenom junaku ’Topa mogao da bude mlađi brat. Vremena se menjaju, pa se menjaju i pojavni oblici čovekovog stradanja, ali hipokrizija koja do njih dovodi i koja ih prati postaje sve gora. U skladu s njom, umesto tragičnog kraja ’Topa’, ’Đavoli’ imaju formalno bajkovit kraj.“

Dobitnik nagrada „Ivo Andrić“, „Meša Selimović“, „Branko Ćopić“ ostaje veran beskompromisnoj surovosti izraza, kao i političkoj nekorektnosti poente, zbog čega je „Kad đavoli polete“ roman koji će, kao i Kecmanovićevi prethodni romani, odjeknuti našom književnom scenom.

„Kad đavoli polete“ Vladimira Kecmanovića u prodaji je u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.KOMENTARI

  1. +++ kaže:

    „majstorsko i nenametljivo oslikavanje današnjih prilika…“ – Aleksandre, OSLIKAVA se zid ili crkva, a ovo o čemu ti pišeš se ODSLIKAVA. Sramota od neukosti.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 7 = 12

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: